Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  «Δεν είναι δυνατόν κάποιος που σώζει ζωές να μην μπορεί να ζήσει τη δική του»

  Με γιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ανέλαβε τη δέσμευση ότι θα αλλάξει τις συνθήκες για τους εργαζόμενους κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

  «Είναι αδιανόητο οι διασώστες να είμαστε υπάλληλοι του ΕΚΑΒ των 600 και 800 ευρώ», του είπε ο Χρήστος Αγγελίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, ο οποίος τον υποδέχτηκε και ζήτησε τη συμπαράσταση του ώστε να υπάρξει ηθική αναγνώριση αλλά και οικονομική του έργου τους, με τον πρόεδρο Του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να του απαντά:

  «Είναι αδιανόητο, απάνθρωπο και ανήθικο και αυτή την κατάσταση θα την αλλάξουμε στο ΕΚΑΒ. Εσείς είστε οι άριστοι της κοινωνίας, με όλη τη σημασία της λέξης, και πρέπει εμείς, ως Πολιτεία, να το αναγνωρίσουμε αυτό».

  Παράλληλα ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό των διασωστών και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και συμπαραστάτης στα αιτήματα τους για τα οποία θα αγωνιστεί.

  Τόνισε παράλληλα πως είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να προσληφθούν τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, να ανανεωθεί ο στόλος του, να ανανεωθούν οι βάσεις αεροδιακομιδών.

  «Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, να μην έχει βάση αεροδιακομιδών. Δεν μπορούμε να κάνουμε φαραωνικά έργα και να αφήνουμε την Άμεση Βοήθεια στη μοίρα της», είπε ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι ψάχνει για ιδιώτες διασώστες.

  Τάχθηκε υπέρ τού να δοθούν γενναίες μισθολογικές αυξήσεις σε όλο το ΕΚΑΒ, λέγοντας πως «δεν είναι δυνατό κάποιος που σώζει ζωές να μην μπορεί να ζήσει τη δική του», να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά και να τους χορηγηθεί το επίδομα ετοιμότητας.

  Ενώ την ίδια ώρα υποσχέθηκε στους εργαζόμενους πως θα είναι ο πιο στενός σύμμαχος και συμπορευτή τους.

  Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στα αιτήματα του κλάδου, όπως οι διασώστες να είναι απόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, ειδικό συνταξιοδοτικό, ώστε όσοι συμπληρώνουν 25 χρόνια στον δρόμο να μετακινούνται σε σταθμούς τρένων, αεροδρόμια, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, παραμονή της αεροδιακομιδής στο ΕΚΑΒ.

  Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Κοσμάς Τερζίδης επισήμανε ότι δεν υπάρχει βάση ελικοπτέρων στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε να δημιουργηθεί, όπως και να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με οχήματα και οδηγούς μηχανών.

  Στην ενημερωτική συνάντηση που έγινε στο αμφιθέατρο συμμετείχε και ο υποδιευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Κοσμάς Ηλιάδης.

  Στη διάρκεια της επίσκεψης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεναγήθηκε σε ασθενοφόρα και στα διάφορα τμήματα του ΕΚΑΒ ενώ ενημερώθηκε για τη λειτουργία του.

  Τον κ. Κασσελάκη συνόδευαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμμελος, η γραμματέας της Κ.Ε. Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Παππάς, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο συντονιστής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Αμπατζάς και στελέχη του κόμματος.

  News247

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK