Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Υπόθεση εμπορίας βρεφών: Καλούν για κατάθεση 400 γυναίκες που προσπάθησαν να αποκτήσουν παιδί μέσω της κλινικής των Χανίων

  Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι δικαστικές Αρχές των Χανίων για να βάλουν σε τάξη την πρωτοφανών διαστάσεων υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr καθημερινά καλούνται για κατάθεση ζευγάρια που είχαν προσπαθήσει να αποκτήσουν παιδί μέσω της κλινικής ενώ συνολικά θα ληφθούν περίπου 400 καταθέσεις σε βάθος χρόνου 8-10 ετών. Αυτό που επιδιώκουν οι δικαστικές Αρχές είναι να εξακριβώσουν σε τι έκταση έχει λάβει χώρα η απάτη των εικονικών εμβυομεταφορών καθώς υπάρχουν ενδείξεις εξαπάτησης γυναικών.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Παράλληλα, δεκάδες ζευγάρια από το εξωτερικό είναι σε επαφή με δικηγόρους στα Χανιά, αναζητώντας τα έμβρυά τους καθώς τα αρχεία της κλινικής φαίνεται να είναι αρκετά «ακατάστατα».

  Τους ζητούσαν «μαύρα»

  Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αυτό που δυσκολεύει την ανάκριση είναι η έλλειψη παραστατικών καθώς είτε δεν υπάρχουν καθόλου είτε είναι ελλιπή και είναι πολύ δύσκολο να ταυτοποιηθούν συγκεκριμένες αμοιβές με συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις. Όπως χαρακτηριστικά μετέφερε μία 39χρονη στο zarpanews.gr τα χρήματα ήταν «μαύρα» τόσο στη συναλλαγή τους με την κλινική όσο και με τον εξωτερικό γυναικολόγο.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Στο μεταξύ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, σε μεγάλο αριθμό πολιτών  επικρατεί έντονη ανησυχία για το γενετικό υλικό της κλινικής καθώς εκεί φυλάσσονται κατεψυγμένα έμβρυα, ωάρια αλλά και σπερματοζωάρια με την ανησυχία να αφορά κυρίως τα γονιμοποιημένα ωάρια καθώς παρόλο που αρχικά είχε υπάρξει ενημέρωση ότι το γενετικό υλικό είναι ασφαλές, οι ίδιοι δεν μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με την μονάδα.

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK