Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ανακρίσεις μελών της Χαμάς – Παραδέχονται ότι νοσοκομείο χρησιμοποιείται ως κέντρο επιχειρήσεων

  Στιγμιότυπα από την ανάκριση δύο μελών της Χαμάς δημοσίευσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές δυνάμεις, μέσω της οποίας επιβεβαιώνουν αμφότεροι ότι η οργάνωση έχει κρησφύγετο κάτω από το νοσοκομείο Σίφα στην πόλη της Γάζας.

  Η δημοσίευση των πλάνων έρχεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, ότι η Χαμάς έχει το αρχηγείο των επιχειρήσεων της κάτω από το νοσοκομείο, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Στα βίντεο, τα δύο άτομα περιγράφουν λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομείο Al-Shifa – το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα – προς όφελός της. «Στο Shifa υπάρχει ένας υπόγειος όροφος… ένα μεγάλο μέρος όπου κρύβονται», λέει ένας από τους άνδρες στο βίντεο, που παρουσιάζεται ως μέλος της επίλεκτης μονάδας al-Nukhba.

  «Κλινικές, σχολεία, νοσοκομεία – αυτά είναι τα μέρη που εσείς (οι Ισραηλινοί) δεν βομβαρδίζετε… Έτσι μπορούμε να μεταφέρουμε οτιδήποτε… Εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπλα, τρόφιμα, ιατρικό εξοπλισμό. Το νοσοκομείο είναι ένα ασφαλές μέρος, δεν θα βομβαρδιστεί».

  Αναφερόμενος στην ερώτηση του ανακριτή σχετικά με τη χρήση καυσίμων, ο άνδρας απάντησε: «Όπως είπα, η Χαμάς πρώτα φροντίζει για τα αυτοκίνητα και τα τζιπ της και μετά δίνει στον κόσμο».  ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK