Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Συρία: Τουλάχιστον 23 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ του τακτικού στρατού και ανταρτών υποστηριζόμενων από την Τουρκία

  Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή στη βορειοανατολική Συρία όταν μαχητές που στηρίζονται από την Τουρκία επιχείρησαν να διεισδύσουν στην περιοχή και συγκρούστηκαν με τον τακτικό συριακό στρατό, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Από τις μάχες, στην επαρχία Χασάκε, σκοτώθηκαν 18 μέλη των φιλοτουρκικών οργανώσεων και πέντε Σύροι στρατιώτες, είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου που εδρεύει τη Βρετανία αλλά διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Σύμφωνα πάντα με αυτήν την πηγή, το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή Ταλ Ταμρ, στη βορειοδυτική Χασάκε, που ελέγχεται από τους Κούρδους. Μονάδες των ανταρτών που στηρίζονται από την Άγκυρα και αυτοαποκαλούνται Εθνικός Συριακός Στρατός προσπάθησαν νωρίτερα την Κυριακή να διεισδύσουν σε αυτήν την περιοχή. Ο συριακός στρατός και μαχητές που πρόσκεινται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (αραβοκουρδικός συνασπισμός, όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι της Συρίας) προσπάθησαν να τους απωθήσουν και συγκρούστηκαν μαζί τους.

  Η περιοχή του Ταλ Ταμρ βρίσκεται στη συνοριακή ζώνη που ελέγχεται από την Άγκυρα. Από το 2016, η Τουρκία έχει εξαπολύσει πολλές επιχειρήσεις εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, αποκτώντας έτσι τον έλεγχο περιοχών κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι θέλει να εγκαθιδρύσει μια «ζώνη ασφαλείας» πλάτους τριάντα χιλιομέτρων κατά μήκος όλου του συνόρου. Με μια συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2019 με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε περιοχές των συνόρων και σε αντάλλαγμα η Τουρκία σταμάτησε τη στρατιωτική επιχείρηση που είχε εξαπολύσει.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK