Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Σταθεροποιητικά κινήθηκε η αγορά ομολόγων

  Σταθεροποιητικά κινείται η αγορά ομολόγων καθώς το μήνυμα που στέλνει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα στην αγορά είναι ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2024.

  Οι επενδυτές αποτίμησαν θετικά την απόφαση της ΕΚΤ την περασμένη Πέμπτη, να βάλει «προσωρινό φρένο» στις αυξήσεις των επιτοκίων, ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται ορατή στον ορίζοντα η αποκλιμάκωση τους.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας Peter Kazimir και ο Λιθουανός ομόλογος του Gediminas Simkus -δύο από τα αποκαλούμενα « γεράκια της ΕΚΤ» δηλαδή τα μέλη του Δ.Σ που υποστηρίζουν αυστηρότερη πολιτική- κινήθηκαν σε αυτό το μήκος κύματος.

  «Θα εκπλαγώ αν χρειαζόμασταν να μειώσουμε τα επιτόκια κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους», είπε ο Σίμκους σε δημοσιογράφους στο Βίλνιους.

  Ο Kazimir από την πλευρά του ανέφερε ότι τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων τους πρώτους έξι μήνες του έτους ήταν «εντελώς άστοχα» και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ θα πρέπει να δουν τις επόμενες μακροοικονομικές προβλέψεις της τράπεζας τον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο προκειμένου να εκτιμήσουν εκ νέου την κατάσταση.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της καταγράφηκαν συναλλαγές 163 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 59 εκατ .ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

  Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,15% από 4,11% την Παρασκευή έναντι 2,82% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να περιοριστεί στο 1,33%.

  Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0623 δολ . από το επίπεδο των 1,0589 δολ, που άνοιξε η αγορά.

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK