Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ν. Παππάς στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Η ουσία της στρατηγικής διαφωνίας αφορά στην πορεία του μετασχηματισμού του κόμματος

  «Δυστυχώς η τεράστια συμμετοχή (σ.σ. στις εσωκομματικές εκλογές) μοιάζει τόσο μακριά. Διότι ενώ υπάρχουν προϋποθέσεις πολιτικής φθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως φάνηκε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, εμείς δεν ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του κόσμου», ανέφερε ο Νίκος Παππάς κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με πληροφορίες.

  Είπε μεταξύ άλλων ότι «τα γεγονότα που ακολούθησαν σόκαραν», καθώς «δεν έχει υπάρξει προηγούμενο μιας τόσο έντονης και τόσο βιαστικής αμφισβήτησης όχι απλά του προσώπου, αλλά και της διαδικασίας και της ύπαρξης του κόμματος». «Τα περί ομιλίας ΣΕΒ, είναι καταφανώς πρόφαση. Η κατεδαφιστική, αφοριστική και άθλια σε πολλές περιπτώσεις κριτική προηγήθηκε της ομιλίας στο ΣΕΒ», σχολίασε.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  «Πότε πρόλαβε να γίνει το κόμμα μας Πέπε Γκρίλο και Τράμπ; Είμαστε το κόμμα που έστησε η διαπλοκή για να μοιράσει το ταμείο ανάκαμψης; Τίποτα από αυτά δεν ισχύει και είναι προσβλητικά», τόνισε. «Είμαι βέβαιος πως γνωρίζει και ο ίδιος ο πρόεδρος ότι δεν πήρε λευκή επιταγή. Πήρε εντολή να ηγηθεί», συνέχισε, προσθέτοντας: «Πρέπει να του ασκήσει κανείς κριτική; Πρέπει. Μέσα στα όργανα. Και πρέπει να συγκροτηθεί πολιτικό κέντρο με τουλάχιστον εβδομαδιαία λειτουργία, το οποίο και θα υλοποιήσει τον απαιτητικό οδικό χάρτη της εξωστρέφειας μέχρι τις ευρωεκλογές».

  Υποστήριξε ότι «ταυτόχρονα όμως και αυτό πρέπει να είναι καθαρό, κανένας δεν πήρε εντολή κατεδάφισης. Στην προσπάθεια κατεδάφισης θα αντισταθεί το στελεχικό δυναμικό και η βάση». Είπε ότι «αυτοί οι αφορισμοί, οι χαρακτηρισμοί, οι ανοίκειες επιθέσεις και οι προαναγγελίες για νέο πολιτικό σχηματισμό είναι απολύτως ασύμβατες με την έννοια του μέλους, την εκπροσώπηση του κόμματος στα ΜΜΕ και βεβαίως τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια».

  Επίσης υποστήριξε ότι «υπάρχει και μία πτυχή της δημόσιας αντιπαράθεσης η οποία πιστεύω συμπυκνώνει την ουσία της στρατηγικής διαφωνίας. Αυτή αφορά την πορεία μετασχηματισμού του κόμματος σε μία ευρεία αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, με διαδικασίες συμμετοχής και όχι με δομές που καταστέλλουν τη συλλογική βούληση των μελών. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη διαφωνία. Εκεί εδράζεται και η σφοδρή κριτική που εξαπολύεται τις τελευταίες μέρες απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα».

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Ο κ. Παππάς απηύθυνε έκκληση «να κρατηθούν χαμηλοί οι τόνοι», «διότι ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και η συγκυρία θα μας φέρει μπροστά στην ευθύνη να συζητήσουμε με ανθρώπους που αυτή τη στιγμή δεν είναι μαζί μας ή και με συντρόφους και συντρόφισσες που διάλεξαν άλλο δρόμο».

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK