Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Μις Κόσμος 2023: Στο ινδικό Κασμίρ πιθανόν μέρος των εκδηλώσεων

  Το διαφιλονικούμενο έδαφος του Κασμίρ υπό ινδική διοίκηση θα μπορούσε να φιλοξενήσει μέρος των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για τον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς Μις Κόσμος 2023, την 71η διοργάνωση του οποίου θα φιλοξενήσει φέτος η Ινδία, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

  Ο έλεγχος αυτού του εδάφους των Ιμαλαΐων, του οποίου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, μοιράζεται μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν. Οι δύο χώρες το διεκδικούν εξ ολοκλήρου αλλά διαχειρίζονται ξεχωριστά τμήματά του.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Το υπό ινδική διοίκηση τμήμα γνώρισε περισσότερες από τρεις δεκαετίες ταραχών, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων — αμάχων και στρατιωτών. Το Νέο Δελχί κατηγορεί το Πακιστάν ότι υποστηρίζει τους ένοπλους αυτονομιστές, το Ισλαμαμπάντ το απορρίπτει.

  Η Ινδία προωθεί πλέον τον τουρισμό στην περιοχή αυτή, η οποία διαθέτει εντυπωσιακά ορεινά τοπία, και περισσότερο από ένα εκατομμύριο Ινδοί πολίτες την επισκέφθηκαν πέρυσι.

  Η πρόεδρος του οργανισμού Μις Κόσμος, Τζούλια Μόρλεϊ, δήλωσε ότι η Ινδία θα διοργανώσει για τον φετινό ετήσιο διαγωνισμό μια σειρά εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν σε ημερομηνίες κατά τη διάρκεια ενός μήνα, από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο, και ένα μέρος αυτών θα πραγματοποιηθεί στο Κασμίρ.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  “Είναι ευλογημένο μέρος για τον τουρισμό”, δήλωσε η Μόρλεϊ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης τη Δευτέρα στη Σριναγκάρ, την κύρια πόλη της περιοχής.

  Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη, ο Τζαμίλ Σαΐντι, πρόεδρος της ινδικής εταιρίας εκδηλώσεων PME Entertainment, διευκρίνισε ότι ο χώρος για τον τελικό δεν έχει επιλεγεί ακόμη. “Ο χώρος διεξαγωγής του τελικού δεν έχει οριστεί, θα ανακοινωθεί επίσημα αργότερα”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι ούτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Ινδία έχει οριστικοποιηθεί.

  Η Πολωνή Καρολίνα Μπιελάφσκα, Μις Κόσμος 2022, δήλωσε καταγοητευμένη από τα ινδικά τοπία. “Ανυπομονώ να υποδεχτώ τις εκπροσώπους 140 κρατών (…) για να έρθουν εδώ στην Ινδία και να τους δείξω μέρη όπως το Κασμίρ, το Δελχί, η Μουμπάι… Έχετε τόσα πολλά όμορφα μέρη”.

  Οι διαγωνιζόμενες θα συμμετάσχουν κυρίως σε “αθλητικές δοκιμασίες και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες” ώστε να προεπιλεγούν οι συμμετέχουσες στον μεγάλο τελικό τον Δεκέμβριο.

  Οι διοργανωτές του θεσμού δηλώνουν ότι ο διαγωνισμός “εξυμνεί την ομορφιά, την ευφυΐα και τις ανθρωπιστικές προσπάθειες των γυναικών”.

  Ο διαγωνισμός κατηγορήθηκε κατά το παρελθόν ότι διαιωνίζει την εμπορευματοποίηση των γυναικών, ότι συνεισφέρει σε μια βιομηχανία ομορφιάς που πιέζει τις γυναίκες να ακολουθήσουν μια πολύ κωδικοποιημένη φυσική εμφάνιση.

  Τον Μάιο, η Ινδία φιλοξένησε τη σύνοδο της G20 για τον τουρισμό στη Σριναγκάρ, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, για να αποδείξει ότι η “κανονικότητα και η ειρήνη”, σύμφωνα με τους επίσημους όρους, επανέρχονται μετά τη μαζική καταστολή των ταραχών που ξέσπασαν έπειτα από την ανάκληση από το Νέο Δελχί του καθεστώτος μερικής αυτονομίας του Τζαμού και Κασμίρ το 2019.

  Η διαφωνία ποινικοποιήθηκε, οι ελευθερίες των μέσων ενημέρωσης περιορίστηκαν όπως και οι δημόσιες διαμαρτυρίες, με τους επικριτές να κάνουν λόγο για δραστικό περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών.

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK