Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  ΚΚΕ: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια και επείγοντα αιτήματα των εργαζομένων Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών

  Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του κόμματος και τον Γιώργο Κρητικό, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος της ΚΕ για την εργατική-συνδικαλιστική δουλειά, συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΣΕΑΕΦΚ). Στη συνάντηση από τον ΣΕΑΕΦΚ συμμετείχαν ο Γιώργος Μπαρδής, πρόεδρος του ΔΣ, ο Προκόπης Φωτεινόπουλος, γραμματέας, και ο Μακρής Αυγουστίνος, μέλος του ΔΣ.

  Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «έθεσε το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης οργανογράμματος στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα στους εργαζόμενους, όπως για παράδειγμα να στοιβάζονται αιτήσεις για αναρρωτικές άδειες, να εκκρεμούν αιτήματα μισθολογικού κλιμακίου, ακόμα και αιτήσεις στον ΕΦΚΑ για άδειες κύησης κά.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Παράλληλα, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εργασιακές τους σχέσεις, αφού για χρόνια παραμένουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ επιτελούν ιδιαίτερο σημαντικό έργο, καθώς η εργασία τους αφορά στις επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές. Επίσης, αναφέρθηκαν στο αίτημα τους για την προπληρωμή των δαπανών για τις μετακινήσεις και τη διαμονή τους σε περιοχές όπου υπάρχουν τα συμβάντα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται πολλές φορές να τις πληρώνουν από την τσέπη τους και να περιμένουν μήνες για να τους αποδοθούν. Σημείωσαν, επίσης, το ζήτημα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, αφού δεν τους παρέχονται τα μέσα που απαιτούνται».

  Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε πως «ο τομέας στον οποίο απασχολούνται οι εργαζόμενοι παραμένει κρίσιμης σημασίας, καθώς αφορά τις επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές, οι οποίες πλήττουν κάθε χρόνο πολλές περιοχές της χώρας μας, εξαιτίας και της έλλειψης μέτρων πολιτικής προστασίας με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων.

  Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι πρέπει να στηριχτούν, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, τα οποία όχι μόνο είναι δίκαια, αλλά αποκτούν και επείγοντα χαρακτήρα. Στην κατεύθυνση αυτή το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει και τις δυνατότητες του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK