Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αντ. Γκουτέρες: Να επιτραπεί η είσοδος περισσότερων φορτηγών στη Γάζα

  Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε σήμερα έκκληση ο έλεγχος των παραδόσεων της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφας να «ρυθμιστεί ώστε να επιτραπεί η είσοδος πολύ περισσότερων φορτηγών στη Γάζα γρήγορα».

  «Το σύστημα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα αντιμετωπίζει πλήρη κατάρρευση με συνέπειες που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς για περισσότερα από δύο εκατομμύρια αμάχους», δήλωσε ο Γκουτέρες σε ανακοίνωση

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  «Χωρίς μια θεμελιώδη αλλαγή, ο πληθυσμός της Γάζας θα υποστεί μια άνευ προηγουμένου χιονοστιβάδα ανθρωπίνων δεινών» προειδοποίησε.

  «Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν σύντομα» λόγω της πολιορκίας που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Γάζα από τις 9 Οκτωβρίου, δήλωσε από την Ιερουσαλήμ ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), Φιλίπ Λαζαρινί.

  Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι χρειάζεται επειγόντως 80 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τις ανθρωπιστικές ανάγκες στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα και για να αναλάβει τον σχεδιασμό μέτρων έκτακτης ανάγκης για την Αίγυπτο, τον Λίβανο, τη Συρία και την Ιορδανία μέχρι το τέλος του 2023.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK