Δευτέρα, 9 Μαρτίου, 2026
More

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Μολδαβία: Ο σκύλος της προέδρου Σάντου δάγκωσε στο χέρι τον πρόεδρο της Αυστρίας

    Ένα απρόοπτο σημάδεψε την επίσκεψη του προέδρου της Αυστρίας Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν στη Μολδαβία, αφού τον δάγκωσε ο σκύλος της Μολδαβής ομολόγου του Μάγια Σάντου.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα μολδαβικών μέσων ενημέρωσης, οι δύο ηγέτες απολάμβαναν έναν περίπατο στον κήπο της προεδρικής κατοικίας στο Κισινάου όταν ο Αυστριακός πρόεδρος επιχείρησε να χαϊδέψει τον σκύλο που τους ακολουθούσε. Ο Κόντρουτς – όπως είναι το όνομα του σκύλου της προέδρου της Μολδαβίας – αντέδρασε και δάγκωσε το χέρι του υψηλού προσκεκλημένου.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Η Μολδαβή πρόεδρος Μάγια Σάντου ζήτησε συγγνώμη από τον αυστριακό ομόλογό της για το ατυχές περιστατικό, εκτιμώντας πως ο σκύλος είχε τρομάξει από την παρουσία ξένων προσώπων.

    Σε συνάντηση που είχε αργότερα με τον πρόεδρο της βουλής, ο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν εμφανίστηκε με επίδεσμο στο τραυματισμένο χέρι του.

    Η Μάγια Σάντου υποδέχθηκε στο Κισινάου τους προέδρους της Αυστρίας και της Σλοβενίας για συνομιλίες σχετικά με την διαδικασία ένταξης της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



    ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

    Latest Posts

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK