Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ανακοινώθηκε η ανεξαρτητοποίηση της Αρετής Παπαϊωάννου

  Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Γεωργαντάς, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας, ανέγνωσε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού Αρετής Παπαϊωάννου που απέστειλε χθες στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

  Η πρώην βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, είναι η τρίτη ανεξάρτητη βουλευτής της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου. Μετά την αποχώρηση της κ. Παπαϊωάννου η κοινοβουλευτική ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας έχει πλέον 6 βουλευτές

  Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, η Αρετή Παπαϊωάννου με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ανακοίνωσε την απόφαση της να ανεξαρτητοποιηθεί.

  «Η αποχώρησή μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτική συμπεριφοράς, κατά τις τελευταίες εβδομάδες της επικεφαλής της Κ.Ο. και ορισμένων μελών αυτής – προς το πρόσωπό μου, έπειτα κυρίως από την αποπομπή του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση» αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής. «Ειδικότερα, μετά την άρνηση μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023 με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφώνησα, ουσιαστικά και πολιτικά και παρόλες τις επίμονες προσπάθειές μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε «αναστολή», με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή μου- προσωπική και πολιτική- από τις κομματικές εργασίες», τονίζει, αφήνοντας αιχμές για την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

   

  Πλεύση Ελευθερίας: Καλούμε Παπαϊωάννου και Χουρδάκη εντός 2 ημερών να δώσουν πίσω τις έδρες τους

  Η Πλεύση Ελευθερίας με ανακοίνωσή της καλεί τους βουλευτές Αρετή Παπαϊωάννου και Μιχάλη Χουρδάκη να παραδώσουν εντός 2 ημερών τις έδρες τους χωρίς να χρειαστεί, όπως τονίζει, καμία νομική, πολιτική και κοινοβουλευτική ενέργεια που θα τους φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Στην κ. Αρετή Παπαϊωάννου, προσφέρθηκε μία τιμητική θέση στην Β’ Θεσσαλονίκης, κυρίως λόγω της εμπιστοσύνης και μακροχρόνιας σχέσης που υπήρχε με την γιο της κ. Μιχάλη Χουρδάκη, και τοποθετήθηκε δεύτερη κάτω από την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου στην αντίστοιχη λίστα, καθώς την έδρα της Β´ Θεσσαλονίκης είχε εξαρχής την πρόθεση να επιλέξει η Πρόεδρος του κόμματος στην προοπτική της εκλογής, όπως διαφαινόταν από όλες τις μετρήσεις. Εξ ου και ήταν τιμητική και όχι εκλόγιμη η θέση που δόθηκε στην κα Παπαϊωάννου.

  Με τις ανακατατάξεις των εδρών στις 30/6/2023 και την απώλεια της έδρας του κ. Αρίδα στην Β´ Πειραιώς, κρίθηκε σκόπιμο από το κίνημα να παραδώσει ο κ. Σπήλιος Ζαχαρόπουλος την έδρα του στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και να επιλέξει αυτήν τελικά την έδρα η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου -ως απόλυτο δικαίωμα του προέδρου κάθε εκλεγμένου στη Βουλή κόμματος- και καθαρά λόγω της ανακατανομής των εδρών, όπως αυτή προέκυψε.

  Η ακέραιη στάση του κ. Σπήλιου Ζαχαρόπουλου τον τιμά απόλυτα ως άνθρωπο και ως αγωνιστή. Η ηθική του στάση είναι απόρροια όλης της σταδιοδρομίας του μεγάλου μας πρωταθλητή και του παραδείγματος που δίνει σε όλους τους αγώνες της ζωής του.

  Κάπως έτσι βρέθηκε εκ των υστέρων και απρόσμενα στη Βουλή η κ. Αρετή Παπαιωάννου, μητέρα του κ. Μιχάλη Χουρδάκη.

  Και για αυτό τον λόγο υπέγραψε, πριν από την αλλαγή επιλογής έδρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δεσμευτική υπεύθυνη δήλωση παράδοσης της έδρας, καθώς δεν ήταν δεδομένη η επάρκεια και η παραμονή στα καθήκοντά της.

  Η προ δύο εβδομάδων μεμονωμένη άρνησή της να υπογράψει την δήλωση ολόκληρης της υπόλοιπης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που απαιτούσε από τον γιο της Μιχάλη Χουρδάκη, να επιστρέψει την έδρα που του δόθηκε από το κίνημα είναι -εν μέρει- κατανοητή, σε οικογενειακό επίπεδο.

  Η ταύτισή της όμως με τη βαθιά προβληματική και επιθετική του συμπεριφορά και κυρίως με την δεξιά ατζέντα που ανέπτυξε τελικά προ των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Χουρδάκης, είναι στάση ανεπίτρεπτη Κοινοβουλευτικά και απαγορευτική για τις αριστερές αρχές που πρασπίζεται με κάθε τρόπο το κίνημά μας εντός και εκτός του κοινοβουλίου. Για αυτό και της ζητήθηκε, προφορικώς και εγγράφως, η παραίτησή της από την βουλευτική έδρα, όπως ακριβώς είχε συμφωνήσει πριν της δοθεί η έδρα αυτή.

  Παρακαλούμε την μητέρα του κ. Χουρδάκη και τον ίδιο να μη συνεχίσουν να ευτελίζουν άλλο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να σεβαστούν τον αγώνα και τα όνειρα των χιλιάδων ψηφοφόρων της Πλεύσης Ελευθερίας και τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν όλοι, ακόμη και πολίτες που παραδοσιακά δεν μας ψηφίζουν, από την Πλεύση Ελευθερίας και το ρεύμα που δημιουργείται.

  Τους καλούμε να δώσουν με την αυτονόητη αξιοπρέπεια πίσω τις έδρες που τους δόθηκαν από την Πλεύση Ελευθερίας και να μην την αποδυναμώνουν άλλο για προσωπικά και οικογενειακά οφέλη.

  Τους καλούμε εντός 2 ημερών να δώσουν πίσω τις έδρες τους, χωρίς να χρειαστεί καμία νομική, πολιτική και κοινοβουλευτική ενέργεια που θα τους φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

  Η Πλεύση Ελευθερίας συνεχίζει να κοιτάει μόνο μπροστά

  Με όλους τους αγώνες μας, παρακαταθήκη και πολύτιμη κληρονομιά μας και κίνητρο για το μέλλον».

  Δείτε την υπεύθυνη δήλωση:

  Δείτε την ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

  News247

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK