Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Kουτσούμπας: Αναγκαίο να παλέψουμε για Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη, για ένα κράτος με μία και μόνη κυριαρχία

  Ολοκληρώθηκαν σήμερα, δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι επαφές του Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ με τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου.

  Συγκεκριμένα, ο Δ. Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, συναντήθηκε με την πρόεδρο της κυπριακής Βουλής και του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και τον γγ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Αμέσως μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

  «Ευχαριστούμε πολύ για την υποδοχή, εδώ στην έδρα της ΚΕ του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, στην Κύπρο, σε αυτή τη μεγάλη περιοδεία που έχουμε αυτές τις μέρες και τις συναντήσεις με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία της Κύπρου.

  Όπως πάντα είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα και ζωντανή ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση με την αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον σύντροφο Στέφανο, ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση στις δύο χώρες. Η επίσκεψη αυτή και οι συζητήσεις γίνονται πραγματικά σε μία ταραγμένη περίοδο και για την περιοχή μας, αλλά και για όλο τον κόσμο, όπου μεγάλοι ανταγωνισμοί, αντικρουόμενα συμφέροντα, αντιθέσεις, δημιουργούν πολεμικές εμπλοκές, συγκρούσεις και σε οικονομικό, πολιτικό, αλλά κυρίως στο στρατιωτικό επίπεδο και εδώ στη γειτονιά μας με την εξελισσόμενη επίθεση του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και σε άλλους λαούς της περιοχής. Αλλά και πιο βόρεια, πάλι στην ευρύτερη περιοχή, ο συνεχιζόμενος ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, με τις αντιθέσεις ανάμεσα στη ρώσικη πλευρά, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

  Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα, παρακολουθώντας όλες αυτές τις εξελίξεις και την ενημέρωση που είχαμε από την ΚΕ του ΑΚΕΛ, αλλά και όλη την κυπριακή πολιτική ηγεσία για την πιθανότητα αρνητικών εξελίξεων, εκτός από τη στασιμότητα που υπάρχει στο ζήτημα. Επαναβεβαιώσαμε, ακριβώς στα 50 χρόνια αυτής της διπλής, της μεγάλης τραγωδίας -που εξακολουθεί να είναι τέτοια- της εισβολής και κατοχής μεγάλου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την τουρκική πλευρά, την αναγκαιότητα να παλέψουμε για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, ελεύθερη, για ένα κράτος, όχι για δύο κράτη, με μία και μόνη κυριαρχία, με μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και άλλων. Και βεβαίως χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς κατοχικά στρατεύματα με έναν λαό νοικοκύρη πραγματικά στον τόπο του».

  Σήμερα το απόγευμα ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρέσβη στην Κύπρο Ιωάννη Παπαμελετίου και στη συνέχεια θα παρευρεθεί στην εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση των «Αποδελτιώσεων» της Σεμίνας Διγενή, στην παλιά Λευκωσία.

  Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Κύπρο ολοκληρώνεται την Κυριακή 31 Μάρτη, με ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κύπρου του ΚΚΕ, στην Λευκωσία.

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK