Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  H κατασκευή ειδικών οχημάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις

  Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
  Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης, Γιώργος Δαγαλάκης
  Παραγωγή: Zougla.gr WebTV 2023

  Στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, έχει την έδρα της μια αμιγώς ελληνική εταιρεία η οποία κατασκευάζει ειδικά οχήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για την ΝΚ Trailers της οικογένειας Κιολεΐδη, που δραστηριοποιείται στον χώρο των εμπορικών οχημάτων πολλές δεκαετίες.

  Η τηλεόραση της «Ζούγκλας» συνάντησε τον συνιδιοκτήτη της εταιρείας, Γιώργο Κιολεΐδη ο οποίος μας ξενάγησε στις τεράστιες εγκαταστάσεις ενώ μας έδειξε από κοντά τις νέες κατασκευές που βρίσκονται στο στάδιο παραγωγής και προορίζονται για το Μηχανικό και την Πολεμική Αεροπορία. Μεταξύ άλλων είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τις γραμμές παραγωγής των ρυμουλκούμενων, των βυτίων καυσίμων, αλλά και πρωτότυπα νέων κατασκευών όπως την πρόταση της εταιρείας για το ελληνικό στρατιωτικό φορτηγό που ήδη έχουν παραχθεί τρία κομμάτια.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Όπως μα είπε στις 26 Νοεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν στην Ξάνθη 4 επικαθήμενα χαμηλής φόρτωσης για τη μεταφορά μηχανουργικών μηχανημάτων του Ελληνικού Στρατού έως 40 τόνους βάρος τα οποία είναι κατασκευασμένα από ατσαλολαμαρίνα πολύ υψηλών επιδόσεων.

  «Η συνολική παραγγελία είναι 24 κομμάτια αλλά τώρα θα παραδώσουμε τα 4», τονίζει και προσθέτει: «την ίδια ημέρα θα παραδοθούν και τρία στρατιωτικά φορτηγά ανατρεπόμενα για μεταφορά μπαζών ή άλλων υλικών χωρητικότητας 16 κυβικών».

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Σύμφωνα με την διεύθυνση, η εταιρεία ιδρύθηκε το 1993 και δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής, ανακαίνισης και αναβάθμισης εμπορικών ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, στρατιωτικού εξοπλισμού διοικητικής υποστήριξης (logistics), σιδηροδρομικών βαγονιών και βαρέων μεταλλικών κατασκευών για την χαλυβουργία, διυλιστήρια πετρελαίου και τσιμεντοβιομηχανίες.

  Όσον αφορά στα στρατιωτικά οχήματα κατασκευάζει: Ημιρυμουλκούμενα δεξαμενών καυσίμων, βυτιοφόρα τροφοδοσίας αεροσκαφών (Fast Refuellers – Bowsers),βαρέα ημιρυμουλκούμενα χαμηλής φόρτωσης για τη μεταφορά αρμάτων μάχης και βαρέων οχημάτων, κλωβούς όλων των τύπων (θωρακισμένοι, EMI, RFI, EMP, TEMPEST) αλλά και θωρακισμένα οχήματα.

  Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το ειδικό όχημα για τον ανεφοδιασμό των μαχητικών αεροσκαφών της χώρας μας. Μεταξύ άλλων, διαθέτει μια αντλία με ειδικό φίλτρο έτσι ώστε να καθαρίζεται το καύσιμο που εισέρχεται στα αεροσκάφη. Εκτός από αυτό παίζει ρόλο και ο χρόνος εφοδιασμού. «Η συγκεκριμένη αντλίατην οποία φτιάχνουμε εδώ, μπορεί και εφοδιάζει το μαχητικό γρήγορα προκειμένου να συνεχίζει την αποστολή του, διότι ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύτιμος», λέει σε άλλο σημείο της συζήτησης ο Γιώργος Κιολεΐδης.

   

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK