Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2026
More

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Εξετάζεται υπογραφή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ από τους δύο προέδρους

    Το Ιράν εξετάζει το ενδεχόμενο να υπογραφεί εξ αποστάσεως το μνημόνιο συνεννόησης (MoU) με τις ΗΠΑ από τους προέδρους των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης για το τέλος της εβδομάδας συνάντησης στην Ελβετία.

    «Μέχρι στιγμής, τα σχέδιά μας για τη συνάντηση», που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στην Ελβετία, «δεν έχουν αλλάξει» και «όσον αφορά την υπογραφή του MoU, μια από τις ιδέες είναι να γίνει από τους προέδρους των δύο χωρών, κάτι που εξετάζεται», δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Εσμαΐ Μπαγαΐ. «Αυτό θα γινόταν εξ αποστάσεως», διευκρίνισε.

    Νωρίτερα, η Τεχεράνη είχε γνωστοποιήσει πως το κείμενο της συμφωνίας θα υπογραφόταν από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της και πρόεδρο του ιρανικού κοινοβουλίου, τον Μοχαμάντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ, και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς.

    Από τη σύνοδο κορυφής της G7 στο Εβιάν της Γαλλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι η συμφωνία-πλαίσιο με το Ιράν «θα υπογραφεί σύντομα, αύριο ή ίσως την επόμενη ημέρα». Όταν ρωτήθηκε εάν σκοπεύει να παραμείνει στην Ευρώπη για την υπογραφή, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, συμπληρώνοντας όμως πως δεν είναι ένα κείμενο που θα έπρεπε να υπογράψει ο ίδιος.

    Πηγή

    Latest Posts

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK