Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2026
More

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:00 (ώρα Ελλάδος) το Σάββατο (15/8) στην Ινδονησία, στον θαλάσσιο χώρο της νήσου Φλόρες.

     

    Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 162 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λαμπουάν Μπάγιο και 59 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Έντε στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 35 χιλιόμετρα.

    Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι από την Υπηρεσία Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής της Ινδονησίας (BMKG).

     

    Τα πρώτα βίντεο από τον μεγάλο σεισμό

    Όπως φαίνεται από τα πρώτα βίντεο, που είδαν το φως της δημοσιότητας, από τον ισχυρό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ, έχουν καταρρεύσει αρκετά κτήρια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    Ακολούθησε νέος μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,2 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Ινδονησίας στις 01:14 (ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού αυτού εντοπίζεται 102 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λαμπουάν Μπάγιο στην Ινδονησία και 88 χιλιόμετρα βόρεια του Ρούτενγκ στην Ινδονησία, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 199 χιλιόμετρα.

    Επίσης νέος μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ καταγράφηκε στην Ινδονησία στις 01:22 (ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού αυτού εντοπίζεται 187 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λαμπουάν Μπάγιο στην Ινδονησία και 59 χιλιόμετρα βόρεια του Ρούτενγκ στην Ινδονησία, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

    Επίσης στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν μετασεισμοί μεγέθους 5,9- 5,6 και 5,5 Ρίχτερ.

    Στο ινδονησιακό αρχιπέλαγος η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα ισχυρές και συχνές εξαιτίας της θέσης της χώρας, στον λεγόμενο δακτύλιο της φωτιάς του Ειρηνικού ωκεανού.

    Στις αρχές Ιουλίου είχε καταγραφτεί σεισμός 6,2 βαθμών, που δεν προκάλεσε θύματα, ούτε σοβαρές ζημιές.

    Δείτε πως κατέγραψε τον ισχυρό σεισμό ο σεισμογράφος των Πατρών σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές

    Υποσταθμός Γκούρας

    Υποσταθμός Πύλου

    Υποσταθμός Βλυχάδας

    Υποσταθμός Λουτρακίου



    Πηγή

    Latest Posts

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK