Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Η νέα μπαταρία LFP της CATL προσφέρει αυτονομία 600χλμ. με φόρτιση 10 λεπτών

    Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

    Η CATL είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως και μόλις ανακοίνωσε πως έκανε την επανάσταση. Ο λόγος για τη νέα προηγμένη μπαταρία, EV Shenxing Plus.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Η συγκεκριμένη, χρησιμοποιεί προηγμένο φωσφορικό λίθιο-σιδήρου με ένα ιδιόκτητο υλικό σε σχήμα κυψέλης 3D που προστίθεται στην άνοδο, επιτρέποντάς της να ενισχύσει την ενεργειακή πυκνότητα. Η μπαταρία περιλαμβάνει επίσης νέα τεχνολογία κοκκώδους διαβάθμισης που τοποθετεί κάθε σωματίδιο νανομέτρου στη βέλτιστη θέση για τη βελτίωση της πυκνότητας.

    Πώς μεταφράζονται όλα τα παραπάνω;

    Η CATL αναφέρει ότι η νέα μπαταρία της έχει ενεργειακή πυκνότητα 205 Wh/kg, παρέχοντας αυτονομία άνω των 1.000 χλμ. στον κινεζικό κύκλο δοκιμών. Όμως δεν είναι μόνο η ενεργειακή πυκνότητα και η αυτονομία της μπαταρίας που την κάνει συναρπαστική, αλλά και η υπόσχεση της εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης. Με μόλις 10 λεπτά φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να παρέχει 600 χλμ.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Όπως συμβαίνει συχνά με συναρπαστικές ανακοινώσεις νέων μπαταριών όπως αυτή, η CATL δεν έχει παράσχει χρονοδιάγραμμα για το πότε τα EV θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στην αγορά με τη νέα μπαταρία Shenxing Plus.

    Εκτός από την παρουσίαση αυτής της νέας μπαταρίας στο Πεκίνο, η CATL δήλωσε ότι έχει αρχίσει να κατασκευάζει το νέο δίκτυο υπερταχείας φόρτισης Shenxing, το οποίο θα γίνει η μεγαλύτερη υπηρεσία υπερταχείας φόρτισης στην Κίνα. Αναπτύσσει επίσης μια λέσχη ιδιοκτητών οχημάτων με φόρτιση Shenxing που λειτουργεί σε πάνω από 600 σημεία εξυπηρέτησης, όπου τα μέλη θα λαμβάνουν οδική βοήθεια, επιθεωρήσεις και συντήρηση της μπαταρίας και άλλες υπηρεσίες.

    Πηγή

    Latest Posts

    spot_imgspot_imgspot_img

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK