Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία κέρδη στους ρυθμούς της Εθνικής Τράπεζας

  Με κέρδη 3,94%, έκλεισε την εβδομάδα που τελειώνει, η χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κινήθηκε στους ρυθμούς της Εθνικής.

  Ως «ψήφο» εμπιστοσύνης στην Εθνική, στις ελληνικές τράπεζες και γενικότερα στην ελληνική οικονομία, χαρακτηρίζεται η εντυπωσιακή υπερκάλυψη, του βιβλίου προσφορών της Εθνικής από το ΤΧΣ. Η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας είναι κομβική όχι μόνο για την Εθνική Τράπεζα άλλα για το σύνολο της αγοράς καθώς αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη για το ενδιαφέρον που υπάρχει για τις ελληνικές μετοχές.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Το plecement της Εθνικής προσέλκυσε από τις πρώτες ώρες ισχυρότατο ενδιαφέρον από κορυφαίους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές (με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 30 τρισεκατομμυρίων ευρώ), αρκετοί εκ των οποίων συμπεριλαμβάνουν στο χαρτοφυλάκιο τους μια ελληνική τράπεζα για πρώτη φορά, ή ξανά μετά από πολλά έτη.

  Η μετοχή της Εθνικής κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 12,5%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη 63,2%.

  Η αγορά την εβδομάδα αυτή κινήθηκε με επίκεντρο τον τραπεζικό κλάδο, αποτιμώντας τόσο το υψηλό ενδιαφέρον για την Εθνική, όσο και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Alpha Bank και την είσοδο στρατηγικού, της Unicredit, στην τράπεζα.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 1.250,44 μονάδες, έναντι 1.203,08 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 3,94%, από τις αρχές Νοεμβρίου, ενισχύεται σε ποσοστό 4,81%, ενώ από τις αρχές του 2023 καταγράφει κέρδη 34,49%.

  Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 4,39%, ενώ από τις αρχές του έτους παρουσιάζει κέρδη 35,40%.

  Ο δείκτης FTSE MID έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 3,45%, ενώ από την αρχή του 2023 ενισχύεται σε ποσοστό 46,46%.

  Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 11,54% και από τις αρχές του έτους κερδίζει 65,45%.

  Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδος κατέγραψε εκρηκτική άνοδο και διαμορφώθηκε στα 1.814.880 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών σημείωσε εκρηκτική αύξηση στα 362,976 εκατ. ευρώ από 70,884 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα. Η έκρηξη του τζίρου οφείλεται στη μεταβίβαση των μετοχών της Εθνικής και της Alpha Bank από το ΤΧΣ.

  Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή αυξήθηκε κατά 3,05 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 84,991 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους είναι αυξημένη κατά 19,129 δισ. ευρώ.

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK