Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Φόβοι για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

  Οι  επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή έχουν μπει το τελευταίο 24ωρο στο στόχαστρο των αναλυτών.

  Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης δεν αποκλείεται το πετρέλαιο θα κινηθεί προς τα 100 δολάρια το βαρέλι.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Ήδη το Brent εκτινάχθηκε εκ νέου πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι όταν το Ιράν δεσμεύτηκε να εκδικηθεί το χτύπημα στην πρεσβεία του στη Συρία την 1η Απριλίου, για την οποία κατηγόρησε το Ισραήλ.

  Την ίδια ώρα η αναλυτές εκτιμούν ότι πιέσεις θα συνεχίζουν να δέχονται και οι μετοχές. Σημειώνεται ότι ο S&P 500 την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε τη χειρότερη πτώση του από τον Οκτώβριο.

  Οι ίδιοι προσθέτουν πως  μια τέτοια κλιμάκωση θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές, με μείωση των επενδύσεων και αύξηση της αστάθειας. Επίσης θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία μειώνοντας το εμπόριο και τις επενδύσεις. Για πολλούς θεωρείται δεδομένη η αύξηση στις τιμές των καυσίμων αφού εκτός όλων των άλλων το Ιράν ελέγχει τα στενά του Ορμούζ από τα οποία διακινείται το 21% του παγκόσμιου πετρελαίου.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK