Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Το αυτοάνοσο που την ταλαιπωρεί και η φωτογραφία με τα σημάδια στο σώμα της

  Με μία ανάρτηση στο Instagram η Γιάννα Τερζή αποκάλυψε το αυτοάνοσο νόσημα το οποίο την ταλαιπωρεί.

  Η τραγουδίστρια “ανέβασε” μία φωτογραφία με τα πόδια της να έχουν ορισμένα κόκκινα σημάδια, άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα, κυρίως στην περιοχή των γονάτων. “Τα αυτοάνοσα τα ξέρετε; Ε, αυτό. Κνίδωση” έγραψε στη λεζάντα.

  Τι είναι η κνίδωση

  Η Κνίδωση ή Ουρτικάρια (Urticaria) είναι δερματολογικό νόσημα που ανήκει στα λεγόμενα “σχηματώδη ερυθήματα”. Πρόκειται για αγγειακή αντίδραση του δέρματος που οφείλεται στη μαζική αποκοκκίωση των μαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση ισταμίνης. Η αντίδραση αυτή μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα όργανα, απειλώντας ζωτικές συστηματικές λειτουργίες. Η χαρακτηριστική δερματολογική εικόνα παρουσιάζει πολλαπλούς πομφούς (ερυθρά επάρματα του δέρματος) και συνοδεύεται από έντονο κνησμό. Οι πομφοί έχουν την τάση να εξαφανίζονται εντός 24 ωρών και να επανεμφανίζονται στα ίδια ή άλλα σημεία.

  Η κνίδωση μπορεί να οφείλεται σε φάρμακα, λοιμώξεις, τροφές, αυτοάνοσα νοσήματα, φυσικά αίτια (πίεση, θερμότητα, ηλιακή ακτινοβολία) παρασίτωση, αλλά τις περισσότερες φορές είναι ιδιοπαθής.

  Πηγή: thetoc.gr  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK