Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Σεισμός-Κωνσταντινούπολη: Τι είπε ο Άκης Τσελέντης στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για τις ανακοινώσεις των Τούρκων σεισμολόγων

  Μετά τις προειδοποιήσεις των Τούρκων σεισμολόγων για «ισχυρό σεισμό» στην Κωνσταντινούπολη, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ήρθε σε επικοινωνία με τον σεισμολόγο και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη.

  «Έχω δεχτεί δεκάδες μηνύματα από τρομοκρατημένους γονείς, των οποίων τα παιδιά πρόκειται να κάνουν εκδρομές με τα σχολεία τους στην Κωνσταντινούπολη. Δηλαδή έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον 250 εκδρομές για φέτος.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Στο δια ταύτα τώρα, η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη με τεράστια επικινδυνότητα. Είναι μια από τις τρεις πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου. Το θέμα είναι τώρα, ο λόγος!

  Έχει πάρα πολύ παλιά κτήρια και τα καινούργια ακόμη είναι αμφιβόλου κατασκευής, άσχημα εδάφη και κυρίως έχει πολύ πληθυσμό», είπε αρχικά ο κ.Τσελέντης.

  Στην ερώτηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Όταν εγώ διαβάζω στις ανακοινώσεις του ότι έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Ανατολίας, έχει 13 σημεία, έχουν σπάσει τα 12 και περιμένουν το 13ο από το 2020, επόμενο είναι και εγώ, αλλά και ο κόσμος να ανησυχεί» ο κ. Τσελέντης τόνισε πως «Ακριβώς, αλλά για να δούμε τι γίνεται στην πραγματικότητα. Έχω την τύχη να το έχω μελετήσει πάρα πολύ. Λοιπόν, υπάρχει ένα κομμάτι, που είναι κενό και βρίσκεται πολύ κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Δεν έχουμε σημάδια ότι αυτό θα ενεργοποιηθεί σε έναν μήνα, σε έναν χρόνο ή σε 10 χρόνια».

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «πιστεύω ότι κάθε μεγάλος σεισμός έχει κάποια προοίμια, κάποια πρόδρομα σημάδια. Σίγουρα κάποιους μήνες πριν υπάρχουν σημάδια για τον επερχόμενο σεισμό και τότε ναι να υπάρξουν μέτρα. Δεν μπορούν να έχουν ολόκληρη την Πόλη στον “πάγο”».

  Ο Άκης Τσελέντης μίλησε απαντώντας στο ερώτημα, για το πως «συμπεριφέρεται αυτή τη στιγμή το ρήγμα της Ανατολίας, πως από τα 13 διακριτά κομμάτια του ρήγματος, τα 12 έχουν σπάσει αλλά το 13ο, αυτό της θάλασσας του Μαρμαρά δεν έχει ενεργοποιηθεί».

  «Όταν υπάρξουν σημάδια, που θα προϊδεάζουν για επικείμενη ενεργοποίηση του, τότε ναι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα στην Κωνσταντινούπολη», συνέχισε.

  Ο Άκης Τσελέντης μίλησε για τις εκπομπές του Ραδονίου, του αερίου που εκλύεται λίγο πριν από την εκδήλωση σεισμού και εξήγησε πως με συσκευές που έχουν εισαχθεί από τη Ρωσία γίνεται καταμέτρηση τις περιοχές της Πύλου και του ανατολικού Κορινθιακού, όπου όντως επιβεβαιώθηκαν οι εκπομπές του αερίου αυτού.

  Παρακολουθείστε τη συνέντευξη του σεισμολόγου και Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο: 

   

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK