Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  ΠΟΥ: Η κατανόηση της προέλευσης της COVID είναι ηθική επιταγή

  Η ανακάλυψη της προέλευσης της COVID-19 είναι ηθική και επιστημονική επιταγή, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Tedros Adhanom Ghebreyesus ότι θα είναι χρήσιμο για την πρόληψη μελλοντικών εστιών. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ έγραψε στο Twitter και επανέλαβε τη σημασία της κατανόησης της προέλευσης του θανατηφόρου ιού. Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΠΟΥ έγιναν αφότου η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για τον αποχαρακτηρισμό των πληροφοριών σχετικά με την προέλευση της COVID-19.

  Το τμήμα των αναφορών, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί, θα αγγίξει και τις εικασίες ότι ο ιός προήλθε από διαρροή κινεζικού εργαστηρίου. «Η κατανόηση της προέλευσης της #COVID19 και η διερεύνηση όλων των υποθέσεων παραμένει επιστημονική επιταγή, για να μας βοηθήσει να αποτρέψουμε μελλοντικά ξεσπάσματα», έγραψε ο Γκεμπρεγέσους στο Twitter. «Μια ηθική επιταγή, για χάρη των εκατομμυρίων ανθρώπων που πέθαναν και εκείνων που ζουν με το #LongCOVID», πρόσθεσε. Στο νήμα του tweet, ο επικεφαλής του ΠΟΥ μίλησε για τις πρώτες εβδομάδες της καταστροφικής πανδημίας.

  Υπενθύμισε πώς ο ΠΟΥ σήμανε τον υψηλότερο συναγερμό στις 30 Ιανουαρίου 2020 και πώς τον Μάρτιο του 2020, η επιδημία κηρύχθηκε πανδημία. Στο νήμα του tweet, ο επικεφαλής του ΠΟΥ αναφέρθηκε στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του θανατηφόρου COVID. «Πάνω από 3 χρόνια στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης #COVID19, έχουν χαθεί πάρα πολλές ζωές. Πάρα πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν, συμπεριλαμβανομένου της #LongCOVID. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να απαιτούμε δίκαιη πρόσβαση σε εργαλεία που σώζουν ζωές», έγραψε την Κυριακή. Ο ισχυρισμός του επικεφαλής του ΠΟΥ ήρθε αφότου η Επιτροπή της Βουλής των ΗΠΑ ενέκρινε τον αποχαρακτηρισμό της πολυαναμενόμενης έκθεσης COVID-19.

  Η Επιτροπή Πληροφοριών των ΗΠΑ επιδοκιμάζει τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων προέλευσης για τον COVID

  Στις 7 Μαρτίου, η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τη Γερουσία για τον αποχαρακτηρισμό των τμημάτων της έκθεσης που σχετίζονται με την προέλευση της COVID-19, ανέφερε η New York Post. Ο αποχαρακτηρισμός έχει τη δυνατότητα να αποκαλύψει τους δεσμούς μεταξύ της προέλευσης του θανατηφόρου ιού στο κινεζικό εργαστήριο.

  Σύμφωνα με τη New York Post, η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Avril Haines, έλαβε την ευθύνη να απελευθερώσει όλο το τμήμα που αφορά τους πιθανούς δεσμούς μεταξύ του θανατηφόρου ιού και του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε τόσο από τη Γερουσία των ΗΠΑ όσο και από την Επιτροπή Πληροφοριών με δικομματικό τρόπο. Η κίνηση ήρθε επίσης αφού το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια διαρροή κινεζικού εργαστηρίου είναι πιθανό πίσω από την εξάπλωση του ιού. Πέρυσι, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ κράτησε την ίδια στάση σχετικά με την προέλευση του ιού.

  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK