Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Πέτρος Κόκκαλης: Ερώτηση στην Κομισιόν για ενδεχόμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο των ευρωεκλογών

  Γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν, η οποία αφορά τον κυβερνητικό σχεδιασμό για αλλαγές στον εκλογικό νόμο των ευρωεκλογών, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, επικαλούμενος δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου.

  Η Κομισιόν ερωτάται για το χρόνο που αυτές οι δυνητικές αλλαγές θα κατατεθούν, δεδομένου ότι επηρεάζουν την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών και για το αν συνάδει με την ευρωπαϊκή αρχή της αναλογικότητας το σπάσιμο της χώρας σε πολλές περιφέρειες.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Η γραπτή ερώτηση, όπως κατατέθηκε:

  «Με βάση δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπο, η κυβέρνηση της Ελλάδας ετοιμάζεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για τις ευρωεκλογές και να ορίσει 5 ή 6 εκλογικές περιφέρειες αντί για μια που ίσχυε ως τώρα. Με δεδομένες τις εκθέσεις για τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης και τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης.

  Ερωτάται η Επιτροπή,

  1) Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος χρόνος, ενόψει ευρωπαϊκών εκλογών, ώστε να γίνονται τέτοιου είδους αλλαγές που ενδεχομένως επηρεάζουν τις συνήθειες των ψηφοφόρων;

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  2) Ο ορισμός περισσοτέρων εκλογικών περιφερειών σε μια χώρα συνάδει με την αρχή της αναλογικότητας που πρέπει να ισχύει για τις ευρωπαϊκές εκλογές;»

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK