Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ο αριθμός των μισθοφόρων του Πριγκόζιν, το οπλοστάσιο και οι διπλάσιες αμοιβές

  Η «ανταρσία», όπως την χαρακτηρίζει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, την κίνηση της Wagner, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και όλοι αναρωτιούνται πραγματικά για την το ποια θα είναι η εξέλιξη στα γεγονότα.

  Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο η Daily Mail έκανε μια καταγραφή του αριθμού των μισθοφόρων που διαθέτει η ομάδα Wagner του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, με τα νούμερα να εντυπωσιάζουν. Η Daily Mail κατέγραψε ακόμα και το οπλοστάσιο που η Wagner διαθέτει.

  Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο αρχηγός της Wagner η δύναμή της είναι 25.000 άνδρες.

  Αεροσκάφη, άρματα και πύραυλοι

  Η ομάδα Wagner, εκτός από μισθοφόρους στρατιώτες, έχει στη διάθεσή της και βαρύ οπλισμο, αεροσκάφη και πυραύλους μικρού βεληνεκούς.

  Η Wagner είχε προμηθευτεί από τη Ρωσία μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους μικρού βεληνεκούς, τα οποία φαίνεται πως αγοράστηκαν από τη Βόρεια Κορέα τον Δεκέμβριο του 2022.

  Επίπλέον, η μισθοφορική στρατιωτική μηχανή του Γιεβγκένι Πριγκόζιν διαθέτει και βλήματα πυροβολικού, αγορασμένα και αυτά από τη Βόρεια Κορέα, πολλά άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα όπως τα SA-22, αλλά και οπλικά συστήματα αεράμυνας.

  Ο μισθός των μισθοφόρων

  Σημαντικό να αναφερθεί είναι και η αμοιβή των μισθοφόρων στρατιωτών του Γιεβγκένι Πριγκόζιν η οποία έχει διπλασιαστεί.

  Την στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία οι στρατιώτες της Wagner έπαιρναν σχεδόν 4.400 λίρες το μήνα. Ωστόσο, από τον Οκτώβριο του 2022 κ. Πριγκόζιν διπλασίασε τους μισθούς τους και τους έφτασε στις 8.000 λίρες.

  Πηγή: newsbomb.gr  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK