Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ «GORDIAN KNOT 2023» στη Θεσσαλονίκη

  Πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, η άσκηση του Στρατηγείου NATO Rapid Deployable Corps-Greece (NRDC-GR) σε ρόλο Σώματος Στρατού (War Fighting Corps – WFC), με την επωνυμία «GORDIAN KNOT 2023».

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Σκοπός της άσκησης, στην οποία συμμετείχαν 531 Αξιωματικοί του NRDC-GR και ετέρων συμμαχικών δομών του ΝΑΤΟ από 13 κράτη – μέλη της Συμμαχίας, ήταν να εκπαιδευτεί το Στρατηγείο NRDC-GR ως WFC στον σχεδιασμό και στην διεξαγωγή επιχειρήσεων τακτικού επιπέδου σε ένα πολυδιάστατο πεδίο μάχης, σε εφαρμογή του Άρθρου 5 της ιδρυτικής συνθήκης που αφορά στην συλλογική άμυνα.

  Στην βάση αυτή, το προσωπικό του NRDC-GR ασκήθηκε σε κρίσιμες Λειτουργίες Μάχης και διαδικασίες, εξασφαλίζοντας την διαλειτουργικότητά του σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες και τακτικές της Συμμαχίας.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Σημειώνεται ότι το NRDC-GR είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο Στρατηγείο της δομής δυνάμεων του ΝΑΤΟ, το οποίο μέσω πληθώρας εκπαιδεύσεων και άλλων δράσεων διατηρεί υψηλή ετοιμότητα ανάπτυξης σε οποιαδήποτε περιοχή διακλαδικών επιχειρήσεων απαιτηθεί προκειμένου να είναι ικανό να αντιμετωπίσει με επιτυχία οποιαδήποτε αποστολή του ανατεθεί.

  Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, έλαβε χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV Day) στο Στρατόπεδο «ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ» στην Άσσηρο, στην οποία παρέστησαν:

  ●   Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

  ●   Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Χάρης Αηδονόπουλος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

  ●   Ο Διοικητής Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.

  ●   Διοικητές και αντιπροσωπείες Διοικήσεων της Δομής Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Επίτιμοι Διοικητές του Γ΄ΣΣ/NRDC-GR, Πρόξενοι και Ακόλουθοι Άμυνας των συμμετεχόντων κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

  Κατά την διάρκειά της, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την λειτουργία και την αποστολή ενός πλήρως αναπτυγμένου Στρατηγείου της Δομής Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ικανού να αναλάβει με επιτυχία διασυμμαχικές επιχειρήσεις συλλογικής άμυνας, που είναι και οι πλέον πολύπλοκες και απαιτητικές, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και σε οποιαδήποτε περιοχή απαιτηθεί να επιχειρήσει.

  Η άσκηση συνέβαλε στην επαύξηση της διαλειτουργικότητας και συνέργειας μεταξύ του προσωπικού των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, προάγοντας το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας σε συμμαχικό πλαίσιο.

  ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK