Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ολλανδία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τη ρωσική προσφυγή κατά της κατάσχεσης των εμπορικών ονομασιών βότκας

  Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας απέρριψε προσφυγή της Ρωσίας κατά της κατάσχεσης εμπορικών ονομασιών της βότκας Stolichnaya και Moskovskaya για την αγορά της Μπενελούξ από τους πρώην μετόχους της έκπτωτης πλέον πετρελαϊκής εταιρείας Yukos.

  Οι πρώην μέτοχοι δήλωσαν ότι μπορούν τώρα να πουλήσουν τα δικαιώματα της Μπενελούξ για συνολικά 18 ονομασίες βότκας, προκειμένου να λάβουν τουλάχιστον μέρος του ποσού των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ορίσθηκε με διαιτητική απόφαση το 2014 ως αποζημίωση την οποία πρέπει να καταβάλει η Ρωσία.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Η απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου για τις εμπορικές ονομασίες εκδίδεται μετά την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου τον περασμένο μήνα με την οποία απέρριπτε έφεση που είχε υποβάλει η Ρωσία κατά της διαιτητικής απόφασης για την αποζημίωση, την οποία η Ρωσία αρνήθηκε ούτως ή άλλως να καταβάλει.

  Η πετρελαϊκή εταιρεία Yukos κατέρρευσε το 2006 αφότου ο μεγιστάνας των πετρελαίων Μιχαήλ Χοντορκόφσκι ήρθε σε ρήξη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και η ρωσική κυβέρνηση άρχισε να ζητά δισεκατομμύρια δολάρια σε υποτιθέμενους καθυστερούμενους φόρους, με αποτέλεσμα η Yukos να κατασχεθεί τελικά από το κράτος.

  Η Ρωσία θα ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας να ανατρέψει την ετυμηγορία του κατώτερου δικαστηρίου σχετικά με την απόφαση διαιτησίας, όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα αυτό το μήνα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK