Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ξυλοκοπούν Ουκρανούς που δεν θέλουν να επιστρατευτούν και προσπαθούν να διαφύγουν

  Σκληρές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας με Ουκρανούς να ξυλοκοπούνται άγρια από τις Αρχές όταν εντοπίζονται στα σύνορα με τη Ρουμανία, σε μια προσπάθεια να διαφύγουν πριν τη στρατολόγησή τους. Άλλοι τα καταφέρνουν. Όμως πολλοί τους αποκαλούν δειλούς, και κάποιοι άλλοι τους αποκαλούν προδότες.

  «Δεν είναι ότι δεν έχω αφοσίωση… Πολλοί φίλου μου ήδη έφυγαν. Όποιος έχει την ευκαιρία, φεύγει» δήλωσε χαρακτηριστικά στο βρετανικό δίκτυο sky news ένας νεαρός Ουκρανός που αποφάσισε να πάρει τον δρόμο για το εξωτερικό για να αποφύγει τη στράτευση. Πέρασε τα σύνορα μέσα από τα βουνά, έχοντας καταβάλλει 6.000 δολάρια ως αντίτιμο για να βγει από τη χώρα. «Χρειάζομαι ειρήνη, για μένα κυρίως», υποστηρίζει.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   

  Ένας διακινητής, που μεταφέρει νεαρούς άνδρες πέρα από τα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας στην Ευρώπη, δηλώνει μάλιστα στο sky news ότι είναι σε θέση να βοηθήσει μόνο ένα κλάσμα όσων εξετάζουν τη διαφυγή τους.

  Ισχυρίζεται ότι σκοπός του είναι να σώσει ζωές νέων ανθρώπων. «Απλά δεν είναι έτοιμοι να πεθάνουν, οι νέοι δεν είναι έτοιμοι να ταφούν ζωντανοί μόνοι τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  «Έτσι στρέφονται σε εμάς για βοήθεια. Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων στρέφεται σε εμάς δεν θα αναφέρω ονόματα» προσθέτει.

  Η διάβαση των συνόρων με τα πόδια κοστίζει 6.000 δολάρια, αλλά οι λιποτάκτες έχουν έκπτωση 2.000 δολαρίων εάν είναι πρόθυμοι να κολυμπήσουν σε έναν από τους πολλούς ποταμούς που χωρίζουν την Ουκρανία από τις γειτονικές τους χώρες.

  «Εάν το άτομο πει ότι δεν μπορεί να κολυμπήσει, έχουμε εξοπλισμό για αυτό, αλλά υπάρχει έξτρα πληρωμή» δηλώνει ο διακινητής.

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK