Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Κυρώσεις των ΗΠΑ σε δύο ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον Αμερικανών στρατιωτών

  Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις σήμερα σε επτά πρόσωπα που συνδέονται με δύο φιλοϊρανικές ιρακινές ένοπλες οργανώσεις, τις οποίες κατηγορεί ότι ευθύνονται για επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ και τη Συρία.

  Το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις στις Ταξιαρχίες Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι η οργάνωση αυτή «ιδρύθηκε, χρηματοδοτείται και στηρίζεται» από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και ευθύνεται «για το πρόσφατο κύμα επιθέσεων εναντίον των ΗΠΑ και των εταίρων τους στο Ιράκ και τη Συρία, μετά τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ».

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εξωτερικών έβαλε στο στόχαστρο μια άλλη οργάνωση που εδρεύει στο Ιράκ, τις Ταξιαρχίες Σαγιέντ σαλ Σουχάντα και τον επικεφαλής τους, τον Χασίμ Φινιάν Ραχίμ αλ Σαράτζι. Η οργάνωση αυτή, που επίσης στηρίζεται από τους Φρουρούς της Επανάστασης, «σχεδίασε και συμμετείχε σε επιθέσεις εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ και τη Συρία».

  «Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε να λογοδοτήσει κάθε καιροσκόπος που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στη Γάζα προς όφελός του», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και οικονομικών πληροφοριών, Μπράιαν Νέλσον.

  Οι Ταξιαρχίες Χεζμπολάχ ή Καταέμπ Χεζμπολάχ χαρακτηρίστηκαν τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ το 2009 επειδή έβαλαν διέπραξαν «πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον των αμερικανικών αρχών και της ιρακινής κυβέρνησης, υπενθύμισε το υπουργείο Οικονομικών.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο Ιράκ (2.500 άνδρες) και τη Συρία (περίπου 900) έχουν δεχτεί περισσότερες από 55 επιθέσεις από τα μέσα Οκτωβρίου και δεκάδες Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί ελαφρά, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

  ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK