Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Η Ουκρανία αρνείται τους ισχυρισμούς των Ρώσων ότι επιτέθηκε στη Ζαπορίζια

  Αξιωματούχος των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών φέρεται να δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία δεν έχει καμιά σχέση με συμβάντα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, αφού η Ρωσία κατηγόρησε το Κίεβο ότι επιτέθηκε στην εγκατάσταση.

  «Η Ουκρανία δεν είναι αναμιγμένη σε οποιουδήποτε είδους ένοπλες προκλήσεις στο έδαφος του σταθμού πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια που κατέχει παρανόμως η Ρωσία», δήλωσε στο μέσο ενημέρωσης Ukrainska Pravda ο Άντριι Γιούσοφ, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  «Ρωσικά πλήγματα στο έδαφος του ουκρανικού σταθμού πυρηνικής ενέργειας … είναι εδώ και καιρό μια καλά γνωστή εγκληματική πρακτική των εισβολέων», πρόσθεσε.

  Στο μεταξύ, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας ανέφερε με ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X ότι οι σημερινές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο σταθμό της Ζαπορίζια προκάλεσαν ζημιά στο κτίριο που στεγάζει έναν από τους έξι αντιδραστήρες, όμως η πυρηνική ασφάλεια δεν κινδύνευσε.

  «Αναφέρθηκε ένα θύμα. Η ζημιά στη μονάδα 6 δεν έθρσε σε κίνδυνο την πυρηνική ασφάλεια, όμως αυτό είναι ένα σοβαρό επεισόδιο που θα μπορούσε εν δυνάμει να υπονομεύσει την ακεραιότητα του συστήματος ανάσχεσης του αντιδραστήρα», ανέφερε ο εν λόγω οργανισμός του ΟΗΕ. Ο επικεφαλής του Ραφαέλ Γκρόσι προσέθεσε ότι σημειώθηκαν τρία «απ’ ευθείας πλήγματα».

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK