Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Η Αυστραλία παραγγέλνει πάνω από 200 πυραύλους Tomahawk από τις ΗΠΑ

  Η Αυστραλία θα αγοράσει από τις ΗΠΑ πάνω από 200 πυραύλους κρουζ Tomahawk, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανέζι, η οποία συνεχίζει την προσπάθεια να ανταπεξέλθει στην άνοδο της στρατιωτικής ισχύος της Κίνας στην περιοχή.

  Η παραγγελία αυτή, με κόστος 830 εκατομμυρίων δολαρίων, σημαίνει πως οι ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας θα γίνουν «από τις ισχυρότερες και πιο τεχνολογικά προηγμένες στον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας, ο Πατ Κόνροϊ.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Η Αυστραλία αποκτά με ταχείς ρυθμούς νέες στρατιωτικές δυνατότητες, επιλέγοντας συστήματα ικανά να πλήξουν σε μεγάλες αποστάσεις δυνητικούς αντιπάλους όπως η Κίνα.

  «Καθώς εισερχόμαστε σε αυτήν που πολλοί αποκαλούν “εποχή των πυραύλων”, αυτοί αποτελούν απαραίτητα εργαλεία ώστε οι αυστραλιανές ένοπλες δυνάμεις να είναι σε θέση να εκπληρώνουν την αποστολή τους να υπερασπίζονται τους Αυστραλούς», πρόσθεσε ο κ. Κόνροϊ.

  Τους πυραύλους Tomahawk, με δραστικό βεληνεκές χιλίων και πλέον χιλιομέτρων, θα φέρουν τα αντιτορπιλικά κλάσης Hobart του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Προορίζονται εξάλλου να χρησιμοποιηθούν από τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια που πρόκειται να αποκτήσει η Αυστραλία στο πλαίσιο της στρατιωτικής συμμαχίας AUKUS που σύναψαν η Καμπέρα, το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον.

  Τον Ιανουάριο η Αυστραλία αποδέχθηκε εξάλλου προσφορά των ΗΠΑ για την προμήθεια πυραύλων HIMARS, μέρους συστήματος αυτοκινούμενου πυροβολικού που χρησιμοποιείται επίσης από τον ουκρανικό στρατό.

  Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα βοηθήσει την Αυστραλία να δημιουργήσει δική της βιομηχανία κατασκευής πυραύλων, ώστε να ενισχυθούν οι αλυσίδες εφοδιασμού, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

  «Αγοράζουμε αυτά τα όπλα τώρα για να αποκτήσουμε δυνατότητες γρήγορα», είπε ο κ. Κόνροϊ, όμως «μελετάμε επίσης επιλογές για να κατασκευάζουμε τους πυραύλους στην εθνική μας επικράτεια», καθώς είναι «σημαντικό» η χώρα να ενισχύσει «την αμυντική βιομηχανία της».

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK