Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ζάκυνθος: Ύποπτη σιωπή αρχών και υπηρεσιών για τα λύματα στο ποτάμι και στη θάλασσα

  Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα από τις ελλιπείς υποδομές και τα προβληματικά δίκτυα στη Ζάκυνθο εμφανίστηκαν το πρωί του Σαββάτου (8/6), όταν ο χείμαρρος του Αγίου Χαραλάμπη δέχτηκε ένα μεγάλο φορτίο ανεπεξέργαστων λυμάτων από τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού που λειτουργεί παραπλεύρως του διεθνούς Αεροδρομίου του νησιού.

  Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για φορτίο από ενεργή λυματολάσπη που αντί να αφαιρεθεί και να αποσταλεί σε ειδικά εργοστάσια διαχείρισης εκτός Ζακύνθου, παραβλέποντας τις αυστηρές υγειονομικές διατάξεις και τα όσα ορίζει η νομοθεσία, στην ουσία παροχετεύτηκε στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη και από εκεί στη θάλασσα που βρέχει τις ακτές τη Πόλης και του Αργασίου.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Μέσα σε λίγη ώρα τα νερά του ποταμιού πήραν το γνωστό από τη ρύπανση καφέ χρώμα και την ίδια ώρα οι αρχές του Δήμου συζητούσαν το θέμα του ναυαγίου με την υπουργό Τουρισμού, η οποία προφανώς αγνοούσε το πρόβλημα.

  Ερωτηματικά προκαλεί η σιωπή με την οποία αντιμετώπισε το πρόβλημα η διοίκηση της ΔΕΥΑΖ αλλά και η Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών.

  Πηγή: ermisnews.gr

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK