Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  «Εκατομμύρια άνθρωποι θα πληρώσουν το τίμημα της αποχώρησης της Ρωσίας από τη συμφωνία για τα σιτηρά»

  Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε σήμερα (17.7.2023) τη θλίψη του για την απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει απο τη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά και τόνισε ότι τις συνέπειες αυτές θα πληρώσουν εκατομμύρια άνθρωποι.

  «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απόφαση της Ρωσίας να τερματίσει την εφαρμογή της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης των ρωσικών εγγυήσεων ασφαλείας για τη ναυσιπλοΐα στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα», τόνισε ο Αντόνιο Γκουτέρες σε δημοσιογράφους.

  «Η συμμετοχή σε αυτή τη συμφωνία αποτελεί μια επιλογή. Αλλά οι άνθρωποι αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις σε όλο τον κόσμο και οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν άλλη επιλογή», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τη στάση της Ρωσίας για τα ουκρανικά σιτηρά.

  «Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πείνα και οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν μια παγκόσμια κρίση κόστους ζωής. Αυτοί θα πληρώσουν το τίμημα», δήλωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ.

  Παρόλα αυτά, η ρωσική απόφαση «δεν θα εμποδίσει τις προσπάθειές μας να διευκολύνουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία», διαβεβαίωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

  Πηγή: newsit.gr  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK