Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Βρετανικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που προσέγγισαν το FIR της Εσθονίας

  Νέα ένταση μεταξύ δυτικών συμμάχων και Ρωσίας σημειώθηκε την Τετάρτη, όταν βρετανικά μαχητικά Typhoon της RAF (βρετανική Βασιλική Αεροπορία) αναχαίτισαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που προσέγγισαν το FIR της Εσθονίας. Το περιστατικό σημειώθηκε εν μέσω της μεγαλύτερης αεροπορικής άσκησης στην ιστορία του ΝΑΤΟ.

  Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης όταν τα βρετανικά μαχητικά απογειώθηκαν άμεσα (scramble) προκειμένου να αναχαιτίσουν ένα IL-20 COOT A της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και δύο SU-27 Flanker, σύμφωνα με τη RAF. «Tα ρωσικά αεροσκάφη απέτυχαν να συμμορφωθούν με τους διεθνείς κανόνες επικοινωνίας» αναφέρει η RAF.

  Τα Tycoons της RAF που αναχαίτισαν τα ρωσικά αεριωθούμενα ήταν από την 140 Expeditionary Air Wing, η οποία έχει αναπτυχθεί στη χώρα τη χώρα της Βαλτικής και εκτελεί την αποστολή Baltic Air Policing του ΝΑΤΟ.

  «Τα RAF Typhoon από την 140 EAW στην Εσθονία απογειώθηκαν άμεσα σήμερα το απόγευμα για να αναχαιτίσουν ένα IL-20 COOT A της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και 2x Su-27 FLANKER B που πετούσαν κοντά στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ», ανέφερε στην ανάρτησή της η RAF.

  Πηγή: skai.gr  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK