Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, 2024
spot_imgspot_img
More

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Αποφύγετε τα φλεγμονώδη τρόφιμα για να σώσετε τους μύες

    Εάν είστε άνω των 65 ετών και δυσκολεύεστε να ξεβιδώσετε ένα βάζο ή να ανεβείτε μια σκάλα, μπορεί να θέλετε να ελέγξετε τη διατροφή σας για φλεγμονώδεις τροφές. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο μήνυμα από σχεδόν τρία χρόνια διδακτορικής έρευνας του διαιτολόγου Corey Linton του Πανεπιστημίου της Sunshine Coast στην Αυστραλία (UniSC ).

    Η τελευταία του εργασία, η οποία συνυπογράφηκε από τρεις ακαδημαϊκούς του UniSC και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients το 2022, βρήκε συνδέσεις μεταξύ των συμπτωμάτων του μυϊκού εκφυλισμού και του επιπέδου των φλεγμονωδών τροφών στη διατροφή των ηλικιωμένων που ζουν στο σπίτι τους.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    «Οι ενήλικες που κατέγραψαν χαμηλότερους αριθμούς στον διατροφικό δείκτη φλεγμονών είχαν υψηλότερη μυϊκή μάζα και δύναμη σε σύγκριση με εκείνους με υψηλότερους αριθμούς στον δείκτη», είπε ο Linton. «Ενώ υπάρχει άφθονη έρευνα για άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των μυών, από την άσκηση μέχρι τη γενετική, αυτή η μελέτη εξέτασε τις συσχετίσεις με τη διατροφή των ανθρώπων, ιδιαίτερα με τρόφιμα που θεωρούνται φλεγμονώδη ή αντιφλεγμονώδη.

    Ο Linton είπε ότι η διατροφή είναι ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς το ποσοστό χρόνιων μυοσκελετικών ασθενειών όπως η σαρκοπενία (απώλεια μυϊκής δύναμης και λειτουργικότητας) συνέχισε να αυξάνεται μεταξύ των ηλικιωμένων Αυστραλών. «Η μυϊκή υγεία μπορεί να παραβλεφθεί ως χρόνια ασθένεια, αλλά οι συμμετέχοντες μας είπαν πόσο σημαντικό είναι για την καθημερινή τους ζωή, την ανεξαρτησία και τη ζωή στην κοινότητα», είπε.

    Τα ευρήματα βασίστηκαν σε 200 ενήλικες ηλικίας μεταξύ 65 και 85 ετών που κατέγραφαν τι έτρωγαν σε ένα 24ωρο, σημειώνοντας τροφές με θετικές ή αρνητικές φλεγμονώδεις επιδράσεις όπως λαχανικά, φρούτα, προϊόντα κρέατος, βότανα και μπαχαρικά, ωμά και επεξεργασμένα προϊόντα.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Στη συνέχεια οι ερευνητές αξιολόγησαν τη μυοσκελετική υγεία των συμμετεχόντων, τη δύναμη της λαβής, το περπάτημα και σάρωσαν την οστική πυκνότητα και τη σύσταση του σώματός τους. Ο ανώτερος λέκτορας του UniSC στη Διατροφή και τη Διαιτολογία, Δρ. Hattie Wright είπε ότι η τροφή είναι ένα τροποποιήσιμο εργαλείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί “πολύ περισσότερο” για να βοηθήσει την υγιή γήρανση. Με τη γήρανση του πληθυσμού, είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να διατηρήσουν την ανεξαρτησία, την υγεία και την ποιότητα ζωής τους καθώς μεγαλώνουν.

    ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

    Latest Posts

    spot_imgspot_imgspot_img

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK