Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  «Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor»: Συναυλία για τα 40 χρόνια Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης – «Παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Υγείας

  Με μηνύματα υποστήριξης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας ξεκίνησε η μουσική εκδήλωση εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος» με το συγκρότημα «48 Ώρες», στο πλαίσια της καμπάνιας «Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor», την οποία έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος από το 2020 με την υποστήριξη της Προέδρου της Δημοκρατίας.

  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο μήνυμά της, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «Γνωρίζω τον αγώνα που έδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης ώστε οι πάσχοντες από τη νόσο στην χώρα μας να έχουν δωρεάν πρώιμη πρόσβαση στην επαναστατική θεραπεία που μπορεί να σταματήσει τα συμπτώματα της νόσου, εμποδίζοντας την καταστροφή των οργάνων του σώματος και κυρίως του πνεύμονα… Η δωρεά οργάνων είναι μια πράξη αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, μια πράξη που πολλαπλασιάζει τη ζωή. Σας διαβεβαιώ ότι θα με βρείτε αρωγό στην προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε όλα τα βήματα του δύσκολου αγώνα σας.»

  Ο Υπουργός Υγείας, κ. Χρυσοχοΐδης Μιχάλης, συνεχάρη τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης «για την πρωτοβουλία και τους αγώνες που δίνει με αξιοπρέπεια και σθένος προς όφελος των ασθενών με Κυστική Ίνωση». Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες του ΕΟΜ, της Κοινωνίας των Πολιτών και του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης συνέβαλαν στη σημαντική αύξηση των εγγεγραμμένων δωρητών οργάνων, δηλώνοντας τη δέσμευση του Υπουργείου  Υγείας να συστρατευθεί με τον Σύλλογο και την κοινότητα της Κυστικής Ίνωσης, ώστε «μέσα από γόνιμο διάλογο και αφού αφουγκραστεί τις ανάγκες να εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας και επιπέδου υπηρεσίες υγείας.»

  Στην εκδήλωση προβλήθηκε το βίντεο της δεύτερης τοιχογραφίας στο Τζάνειο νοσοκομείο που δημιούργησε ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον street artist Hambas και απεικονίζει τη μοναδική ασθενή με Κυστική Ίνωση στην Ελλάδα που έχει υποβληθεί 2 φορές σε μεταμόσχευση πνευμόνων.

  Δηλώσεις υποστήριξης για τον Σύλλογο και τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση εξέφρασαν επίσης οι Πρόεδροι των Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Ιδρύματος Ωνάση και Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καθώς και ο Διοικητής του ΓΝΠ Τζάνειο.

  Συγκινητική ήταν η στιγμή που μικρά παιδάκια από το Δήμο Κορυδαλλού ανέβηκαν στη σκηνή με το πανό που δημιούργησαν για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση και απελευθέρωσαν μπαλόνια στον ουρανό στέλνοντας μακριά την ευχή για Απεριόριστη Ανάσα.

  Το μουσικό μέρος ανέλαβε η αγαπημένη μπάντα «48 Ώρες». Με μεγάλη ενέργεια ξεσήκωσε το κοινό και μετέτρεψε την εκδήλωση σε ένα διαδραστικό πάρτυ χαράς, μεταδίδοντας με αισιοδοξία το μήνυμα των ασθενών με Κυστική Ίνωση για Απεριόριστη Ανάσα. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να προμηθευτεί ενημερωτικά φυλλάδια για την Κυστική Ίνωση και τη δωρεά οργάνων, αλλά και αναμνηστικά δώρα.

  Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου: «Η βραδιά της συναυλίας θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη! Ήταν μια μεγάλη γιορτή για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, που έχουμε ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ και επιτέλους καταφέρνουμε να κερδίσουμε πίσω την ανάσα μας, είτε μέσα από τις καινοτόμες θεραπείες που “παγώνουν” τη νόσο, είτε με τη μεταμόσχευση πνευμόνων. Στη συναυλία γιορτάσαμε τα 40α γενέθλια του Συλλόγου μας, που μέσα από την εθελοντική μας προσφορά σε συνεργασία με τους γιατρούς μας, οι ίδιοι οι ασθενείς και οι γονείς μας καταφέραμε να βελτιώσουμε τις ζωές μας. Γιορτάσαμε την ελπίδα και την αισιοδοξία που γεννιέται μεταδίδοντας τα μηνύματά μας για Απεριόριστη Ανάσα και 2η ευκαιρία στη ζωή. Συνεχίζουμε με θέληση και δύναμη το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει εδώ και τέσσερις δεκαετίες για ένα καλύτερο αύριο για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση και τις οικογένειες τους. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στη συναυλία μας και όσους γιόρτασαν μαζί μας διαδικτυακά από το σπίτι τους».

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK