Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αν υποχωρήσει η Wagner στη Μπαχμούτ, θα καταρρεύσει όλο το ρωσικό μέτωπο, απειλεί ο Πριγκόζιν

  Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής δύναμης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι εμποδίστηκε σήμερα η πρόσβαση του εκπροσώπου του στο αρχηγείο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία, λίγη ώρα αφού ο ίδιος επανέλαβε την καταγγελία του για την έλλειψη πυρομαχικών στις τάξεις των μισθοφόρων του. Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι η άδεια εισόδου του εκπροσώπου του ακυρώθηκε και ότι του απαγορεύθηκε η είσοδος στο αρχηγείο.

  Ο Πριγκόζιν δήλωσε νωρίτερα ότι οι ομάδες της Wagner που πολεμούν την πόλη Μπαχμούτ της Ουκρανίας στερούνται πυρομαχικών και ότι, αν αναγκαστούν σε υποχώρηση, το σύνολο του μετώπου θα καταρρεύσει.

  «Σήμερα, η Wagner αποτελεί τον βασικό λόγο που ο ουκρανικός στρατός κρατείται στη θέση του, τον καταστρέφει και τον εμποδίζει να αναπτυχθεί σε άλλες περιοχές και να καταλάβει άλλα μέτωπα. Προχωράμε επίσης προς τα εμπρός και ο ρωσικός στρατός αναγκάζεται να μας ακολουθήσει από πίσω για να σώσει τα προσχήματα και να στηρίξει τη φήμη του… Εάν η ομάδα Wagner υποχωρήσει, τότε θα εκτυλιχθεί η ακόλουθη κατάσταση: Είναι σαφές ότι το μέτωπο θα καταρρεύσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πριγκόζιν.

  Ο Πριγκόζιν δήλωσε μέσω της υπηρεσίας Τύπου της Wagner ότι έστειλε επιστολή στην ηγεσία του ρωσικού στρατού λέγοντας ότι οι μισθοφόροι του χρειάζονται επειγόντως πυρομαχικά.

  Πηγή: protothema.gr  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK