Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αντιγριπικό εμβόλιο: Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από την ΗΔΙΚΑ για τα εμβόλια χωρίς συνταγή από 1η Νοεμβρίου
  Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ενημερώνει τους φαρμακοποιούς για την ολοκλήρωση των εργασιών τροποποίησης της πλατφόρμας από την ΗΔΙΚΑ για τη δωρεάν χορήγηση χωρίς συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων από την 1η Νοεμβρίου.
  Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας πριν από περίπου ένα μήνα, το αντιγριπικό εμβόλιο από αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει να χορηγείται δωρεάν στους πολίτες απευθείας από τα φαρμακεία με απλή επίδειξη ΑΜΚΑ στο φαρμακοποιό, ενώ μέχρι την ημερομηνία αυτή απαιτείται συνταγογράφηση.
  Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις, αποκλειστικά με συνταγή γιατρού θα εξακολουθήσουν να χορηγούνται και μετά την 1η Νοεμβρίου τα δύο νέα ακριβά αντιγριπικά εμβόλια που εντάχθηκαν φέτος για πρώτη φορά στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για τους άνω των 65 ετών.
  Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ενημερώνει τα μέλη του, δηλαδή τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους όλης της χώρας, ότι η ΗΔΙΚΑ ολοκλήρωσε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου την υλοποίηση της διασύνδεσης των προγραμμάτων φαρμακείου, σχετικά με  τη διενέργεια και καταχώρηση στο Εμβολιαστικό Μητρώο του Αντιγριπικού Εμβολιασμού χωρίς ιατρική συνταγή από τα φαρμακεία,  αρχής γενομένης από 1η Νοεμβρίου.
  Στη συνέχεια οι φαρμακοποιοί θα πρέπει, όπως λέει ο ΠΦΣ να διασυνδεθούν με την ΗΔΙΚΑ, μέσω του προγράμματος API, ώστε να είναι εφικτή η καταχώρηση των εμβολιασμών των πολιτών στο Εθνικό Μητρώο απευθείας από τους φαρμακοποιούς.
  «Την Τέταρτη το μεσημέρι η ΗΔΙΚΑ σας απέστειλε νεότερη ενημέρωση για την έναρξη της διασύνδεσης των προγραμμάτων μέσω API στο δοκιμαστικό περιβάλλον, που περιλαμβάνει και το διαχωρισμό των επιλέξιμων αντιγριπικών εμβολίων από αυτά που χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή. Παρακαλούμε όπως  όλα τα προγράμματα φαρμακείου να είναι έτοιμα από 1η Νοεμβρίου και η διασύνδεση μέσω του API να είναι λειτουργική, όπως επίσης να έχουν ενεργοποιήσει την ενημέρωση με μήνυμα στο  φαρμακοποιό για την άμεση καταχώρηση στο Μητρώο όσων εμβολίων διενεργεί  κατόπιν ιατρικής συνταγής», τονίζει ο ΠΦΣ.Πηγή  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK