Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Έκδοση Ομολογιακού Δανείου της Intralot

  Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα εκπροσώπους της διοίκησης, στελέχη και συνεργάτες της Intralot με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

  O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intralot Σωκράτης Κόκκαλης κήρυξε την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Ο κ. Κόκκαλης δήλωσε: «H INTRALOT είναι μια εταιρεία που παράγει τεχνολογία στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται με επιτυχία, εδώ και πολλά χρόνια, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον, περιλαμβανομένων και των ΗΠΑ όπου έχουμε μεγάλη παρουσία εδώ και είκοσι χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ελληνικό επενδυτικό κοινό που συμμετείχε στην πρόσφατη Ομολογιακή Έκδοση και σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.

  Η εταιρεία μας γυρίζει σελίδα και εστιάζει στις ευκαιρίες για ανάπτυξη και στρατηγικές συνεργασίες, αξιοποιώντας τη μεγάλη μας εμπειρία και τη δοκιμασμένη τεχνολογία νέας γενιάς σε έναν ψηφιακό κόσμο. Η έκδοση αυτή θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη κυρίως σε αγορές εκτός Ελλάδας που είναι αρκετά δύσκολες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία».

  Υποδεχόμενος τη διοίκηση της INTRALOT, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος αναφέρθηκε στην επιτυχή δημόσια προσφορά της εταιρείας υπογραμμίζοντας την επιτυχημένη διαδρομή αυτής από την είσοδό της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου το 1999 έως σήμερα:

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  «Η διαδρομή της INTRALOT στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια, και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 1999 όταν και εισήχθη στην Παράλληλη Αγορά μας με κεφαλαιοποίηση περί τα 220 εκατ. ευρώ.

  Σήμερα, συγκαταλέγεται στις εταιρείες της Κύριας Αγοράς με την κεφαλαιοποίησή της να έχει πλέον διαμορφωθεί σε 720 εκατ. ευρώ. Από τον περασμένο Νοέμβριο συμμετέχει στην σύνθεση του δείκτη FTSE/XA Mid Cap με το υψηλότερο βάρος (12,2%) μεταξύ των 20 εταιρειών που περιλαμβάνονται σε αυτόν.

  H INTRALOT αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χρηματιστηριακή αγορά ως μοχλός άντλησης κεφαλαίων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 135 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2023 και σήμερα με την έκδοση του εταιρικού της ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ».

  Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Νατάσα Στάμου σημείωσε πως «η Intralot, στα 25 χρόνια παραμονής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνει συνεχώς τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εισαγωγή στο χρηματιστήριο, αξιοποιώντας, όλα αυτά τα χρόνια, τα διαθέσιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία και μοχλεύοντας κεφάλαια με την έκδοση μετοχών και ομολόγων, προς όφελος των επενδυτών και της αγοράς.

  Με την εξωστρέφεια που την χαρακτηρίζει και την παρουσία της σε διάφορες δικαιοδοσίες, τονίζει και προβάλλει τη δυναμική που μπορεί να δώσει στις εταιρίες η άντληση κεφαλαίων από την ελληνική κεφαλαιαγορά. Η δε επιτυχής έκδοση του ομολόγου της αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ισχυρής εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και αγορά».

  ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK