Το τρίτο μεγαλύτερο άνοιγμα της χρονιάς στις ΗΠΑ έκανε ο νέος «Superman» του Τζέιμς Γκαν. Με 122 εκατ. δολάρια εισπράξεις, η νέα περιπέτεια του σούπερ ήρωα με την κόκκινη μπέρτα πέταξε στην τρίτη θέση στις καλύτερες επιδόσεις φέτος στις ΗΠΑ μετά το «Μια ταινία Minecraft» με 162 εκατ. δολάρια και το «Λίλο & Στιτς» με 146 εκατ. δολάρια.
Εκτός ΗΠΑ η ταινία έκανε εισπράξεις 95 εκατ. δολαρίων με το σύνολο να φτάνει τα 217 εκατ. δολάρια. Η χαμηλότερη επίδοση σε σχέση με τις ΗΠΑ οφείλεται στο γεγονός, ότι ο Superman είναι ο κατεξοχήν Αμερικανός σούπερ ήρωας «και αυτή τη στιγμή η Αμερική δεν βιώνει και την υψηλότερη δημοφιλία της στον κόσμο», λένε οι ειδικοί.
Η ταινία έχει προϋπολογισμό 225 εκατ. δολάρια, ενώ άλλα 100 εκατ. δολάρια δαπανήθηκαν στην προώθησή της, οπότε ο «Superman» έχει λίγο δρόμο ακόμα να διανύσει μέχρι να ισοφαρίσει τα έξοδά του και να αρχίσει να φέρνει κέρδη στο στούντιο. Αν θα το καταφέρει θα φανεί, ασφαλώς, μέσα στο καλοκαίρι όπου θα διαπιστώσουμε αν η φήμη της ταινίας διογκωθεί «από στόμα σε στόμα». Και αυτή είναι η δύσκολη αποστολή της αν θυμηθούμε τις επιδόσεις αντίστοιχων πρόσφατων ταινιών όπως το «Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία» (2023) ή το «Captain America: Θαυμαστός καινούριος κόσμος» (2025). Ταινίες που ξεκίνησαν δυνατά στην πρεμιέρα τους με άνω των 100 εκατ. δολαρίων σε εισπράξεις στο πρώτο τριήμερο αλλά στη συνέχεια κατέρρευσαν καθώς η διαφήμιση «από στόμα σε στόμα» δεν ήταν θετική. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην προηγούμενη ταινία του Superman, το «Άνθρωπος από ατσάλι» (2013) με τον Χένρι Καβίλ που έκανε πρεμιέρα με 116 εκατ. δολάρια αλλά στη συνέχεια το ενδιαφέρον των θεατών μετακινήθηκε αλλού.