Σε τεστ δημιουργικότητας κλήθηκαν να ανταποκριθούν το βράδυ της Τετάρτης (23/04) οι 11 διαγωνιζόμενοι του MasterChef, με βασικό υλικό το λεμόνι. Η δοκιμασία απαιτούσε ευρηματικότητα, τεχνική και μαγειρική αντίληψη, καθώς κάθε παίκτης είχε την ελευθερία να επιλέξει αν θα παρουσιάσει αλμυρό ή γλυκό πιάτο, αξιοποιώντας το εμβληματικό υλικό.
Οι παίκτες συνέχισαν τη μάχη για το silver έπαθλο, με φόντο τόσο την παραμονή τους στον διαγωνισμό, όσο και την κατάκτηση του εβδομαδιαίου χρηματικού επάθλου των 20.000 ευρώ.
Η κατάταξη από τη δοκιμασία της Τρίτης έφερε τον Νίκο στη δυσχερέστερη θέση, καθώς είχε συγκεντρώσει τη χαμηλότερη βαθμολογία. Αντιθέτως, Νέστορας, Γιώργος, Μαίρυλιν και Χριστιάνα διατηρούσαν προβάδισμα έναντι των υπολοίπων.
Οι τρεις κριτές δοκίμασαν προσεκτικά κάθε πιάτο και προχώρησαν σε σχόλια και παρατηρήσεις, πριν ανακοινώσουν τις τελικές βαθμολογίες του Τεστ Δημιουργικότητας.
Η πιο αδύναμη προσπάθεια της βραδιάς ήταν αυτή της Μαρίας, η οποία δεν έλαβε κανέναν βαθμό.
Από εκεί και πέρα, η βαθμολογία είχε ως εξής:
Παίκτης | Βαθμολογία |
Λούκας | 1 |
Μαίρυλιν | 2 |
Παναγιώτης | 3 |
Νίκος | 4 |
Γιώργος | 5 |
Χριστιάνα | 6 |
Παντελής | 7 |
Νέστορας | 8 |
Μάριος | 9 |
Λευτέρης | 10 |
Μετά από δύο ημέρες δοκιμασιών, η κατάταξη στη συνολική βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:
Θέση | Παίκτης | Σύνολο Βαθμών |
1η θέση | Νέστορας | 18 |
2η θέση | Λευτέρης | 16 |
3η-4η θέση | Γιώργος | 14 |
Χριστιάνα | 14 | |
Τελευταίες | Νίκος | 4 |
Λούκας | 4 |