Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Τραγικό δυστύχημα σε επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων

  Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε επιχείρηση ανακύκλωσης στα Ιωάννινα, όταν ένας 40χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε βαριά κατά την φόρτωση ανακυκλώσιμου υλικού σε φορτηγό.

  Στο σημείο έσπευσε Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον 40χρονο εργάτη ο οποίος είχε τις αισθήσεις του. Δυστυχώς όμως λόγω των βαρύτατων τραυμάτων του οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με τον πρόεδρ;o του Νίκο Έξαρχο, για την καταγραφή του δυστυχήματος από την επιθεώρηση εργασίας και την αστυνομία.

  Σε σχετική ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων αναφέρει:

  Σήμερα στα Γιάννενα ακόμη ένας εργαζόμενος δεν θα γυρίσει σπίτι απ’ το μεροκάματο. Ακόμη ένας συνάδελφος προστίθεται στη μεγάλη μακάβρια λίστα όσων χάσανε τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Ο 40χρονος συνάδελφος μας σκοτώθηκε σήμερα κατά την φόρτωση ανακυκλώσιμου υλικού σε φορτηγό, σε επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων στα Ιωάννινα. Στο χώρο του εργοδοτικού εγκλήματος, άμεσα βρέθηκε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με τον πρόεδρο του Νίκο Έξαρχο για την καταγραφή του ατυχήματος απ’ την επιθεώρηση εργασίας και την αστυνομία.

  Νιώθουμε οργή, λίγες μέρες μετά το έγκλημα στην Αρίστη Ζαγορίου και τις καταγγελίες μας ότι οι χώροι δουλειάς θα μετατραπούν σε νεκροταφεία, ο νεκρός σήμερα συνάδελφός μας επιβεβαιώνει τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας, τις απαράδεκτες συνθήκες και όρους εργασίας, τους ανύπαρκτους ελέγχους στους χώρους δουλειάς.

  Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι νεκροί και σακατεμένοι συνάδελφοί μας δεν το έπαθαν ούτε από την κακιά στιγμή, ούτε από απροσεξία. Οι νεκροί και οι σακατεμένοι εργάτες εξαργυρώνουν καθημερινά με το αίμα τους και τη ζωή τους, το ανελέητο κυνήγι του κέρδους των εργοδοτών. Το κυνήγι του κέρδους είναι αυτό που επιτάσσει ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, που επιβάλλει την 6ήμερη και 13ωρη εργασία, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας. Για τα κέρδη των εργοδοτών νομοθετεί και η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

  Συνυπεύθυνοι μαζί με τους εργοδότες που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου είναι οι κυβερνήσεις και το υπουργείο Εργασίας. Η συνειδητή απαξίωση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών, οι αντεργατικοί νόμοι που συμπληρώνουν αυτό το επικίνδυνο παζλ.

  Απαιτούμε:

  – Την άμεση διαλεύκανση αιτιών του ατυχήματος από τους αρμόδιους φορείς και τον καταλογισμό των ευθυνών.

  – Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

  – Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη όλων των κενών και την επαρκή στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών.

  – Την εντατικοποίηση των ελέγχων.

  Είναι στο χέρι μας να βάλουμε φρένο σε αυτή την κατάσταση. Με την οργάνωση μας, με τα σωματεία μας, με τους αγώνες μας μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας.

  Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου μας και καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε μαζική διαμαρτυρία αύριο

  Πέμπτη 11 Ιούλη στις 10πμ στην Επιθεώρηση Εργασίας.

  Πηγή: epirus-tv-news.gr

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK