Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Τέμπη: Δολιοφθορά στα συντρίμμια των μοιραίων τρένων φοβάται τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

  Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά δέκα αστυνομικοί από την Λάρισα κάνουν βάρδια καθημερινά στη θέση «Κουλούρι» εκεί όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια από τα κατεστραμμένα βαγόνια της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.

  Σε έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η Ζούγκλα, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας προς τον Εφέτη Ανακριτή οι αστυνομικές αρχές ζητούν να αποδεσμευθούν από τη φύλαξη, τονίζοντας όμως ότι τα συντρίμμια θα πρέπει να φυλάσσονται.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Στο έγγραφο αναφέρονται μεταξύ άλλων:

  «Οι αστυνομικοί που εντέλλονται να εκτελέσουν υπηρεσία για τη φύλαξη του χώρου λαμβάνοντας υπόψη το ωράριο εργασίας, ανέρχονται ημερησίως σε 10 άτομα, τα οποία για ένα εύλογο χρονικό διάστημα μπορούν να διατίθενται δίχως να επιβαρύνεται ιδιαίτερα η Υπηρεσία σε βάρος άλλων υποχρεώσεων. Δοθέντος όμως του γεγονότος ότι θα απαιτηθεί για μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα διάθεση των αστυνομικών αυτών, σε συνδυασμό με την αύξηση των υπηρεσιακών υποχρεώσεων την τρέχουσα περίοδο, αλλά και το προσεχές χρονικό διάστημα, απαιτείται η εξεύρεση  του βέλτιστου τρόπου απεμπλοκής της αστυνομίας από τη φύλαξη προς διάθεση του προσωπικού για την αστυνόμευση, δίχως φυσικά να γίνει έκπτωση στη φύλαξη των πειστηρίων».

   

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   

  Στο συγκεκριμένο έγγραφο που φέρει ημερομηνία 31 Οκτωβρίου αποκαλύπτεται επιπλέον, ότι μέρος του χώρου είχε πλημμυρίσει εξαιτίας του.

  «Κατά την διάρκεια των πρόσφατων πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας, ο εν λόγω χώρος πλημμύρισε σε όλη του την έκταση. Μάλιστα σε μερικά σημεία της περιφραγμένης έκτασης το νερό έφτασε το ύψος ενός μέτρου, κατόπιν μακροσκοπικής εκτίμησης από τα ίχνη λάσπης που παρατηρούνται στην περίφραξη κατά την πρόσφατη αυτοψία.

  Η εν λόγω υπόθεση, στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης και μέχρι αυτή να καταστεί αμετάκλητη λόγω της φύσης της ως προς την πολυπλοκότητα που εμφανίζει δικονομικά αλλά και λόγω του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού διαδίκων, διαφαίνεται ότι θα διαρκέσει ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα πολύ πέραν του εκτιμώμενου χρόνου που η κοινή πείρα μπορεί να καταδείξει».

  Οι αστυνομικοί καταλήγουν αναφέροντας στον Εφέτη Ανακριτή: «Παρακαλούμε όπως εξεταστεί  και το ενδεχόμενο μεταφοράς των εν λόγω πειστηρίων σε χώρο ασφαλή τόσο από εξωτερική παρέμβαση τρίτων όσο και από τις καιρικές συνθήκες, έτσι ώστε να επιτευχθεί ταυτόχρονα και η απεμπλοκή της αστυνομικής δύναμης από τη φύλαξη».

  Διαβάστε επίσης: Εξώδικο με 12 ερωτήματα στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τα Τέμπη

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK