Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ο Πολωνός ΥΠΕΞ δεν θα παραστεί στη σύνοδο του ΟΑΣΕ στα Σκόπια λόγω της συμμετοχής Λαβρόφ

  Η Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει στην υπουργική διάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που ξεκινά αύριο στα Σκόπια, λόγω της παρουσίας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε αυτήν.

  Ο υπουργός Εξωτερικών Σίμον Σινκόφκσι φελ Σεκ είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα συμμετάσχει και δεν θα στείλει ούτε τον υφυπουργό του στα Σκόπια. «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θα είναι παρών στο τραπέζι ενός Οργανισμού που υποτίθεται ότι οικοδομεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη», είπε ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την παρουσία του Λαβρόφ στη διάσκεψη, ο Σινκόφσκι φελ Σεκ πρόσθεσε ότι η Πολωνία συμμερίζεται την άποψη των χωρών της Βαλτικής που επίσης θα μποϊκοτάρουν τη σύνοδο αυτήν.

  Στην κοινή τους ανακοίνωση οι ΥΠΕΞ της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας ανέφεραν ότι «αποφάσισαν να μην παραστούν» εκτιμώντας ότι η συμμετοχή του Λαβρόφ μπορεί «να νομιμοποιήσει τον επιτιθέμενο, δηλαδή τη Ρωσία, ως πλήρες μέλος της κοινότητάς μας των ελεύθερων εθνών».

  «Η θέση του Λαβρόφ είναι στο ειδικό δικαστήριο, όχι στο τραπέζι του ΟΑΣΕ», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας Μάργκους Τσάχκα.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Η Ουκρανία μποϊκοτάρει επίσης τη σύνοδο, ωστόσο ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται στα Σκόπια.

  Το 2022 η Πολωνία, που φιλοξενούσε τη σύνοδο του ΟΑΣΕ, αρνήθηκε να επιτρέψει τη συμμετοχή του Λαβρόφ, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Μόσχας.

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK