Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Νέα έρευνα για την ηπατίτιδα C


  Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στις επιστημονικές εκθέσεις δείχνει ότι οι επίμονοι φόβοι για τη μόλυνση από τον ιό HIV μπορεί να επηρεάσουν την πρόσληψη δοκιμών για τον ιό της ηπατίτιδας C (HCV). Το HCV μολύνει το ήπαρ. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή και δυνητικά απειλητική για τη ζωή βλάβη στο ήπαρ για πολλά χρόνια. Σήμερα, με τη βοήθεια σύγχρονων θεραπειών είναι συνήθως δυνατόν να θεραπευτεί η λοίμωξη και οι περισσότεροι άνθρωποι με αυτό θα έχουν ένα κανονικό προσδόκιμο ζωής.

  Υπολογίζεται ότι το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι μολυσμένο χρονίως με HCV. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) έχει θέσει τον παγκόσμιο στόχο για την εξάλειψη της μόλυνσης από τον ιό HCV ως μείζονα απειλή για τη δημόσια υγεία μέχρι το 2030. Στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ), περίπου 214.000 άνθρωποι ζουν με χρόνια HCV λοίμωξη. Η εξάλειψη της ηπατίτιδας C ως απειλή για τη δημόσια υγεία απαιτεί καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αυξάνεται η πρόσληψη των δοκιμών.

  Εκτίμηση

  Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Λοίμωξης και Παγκόσμιας Υγείας, με επικεφαλής την Καθηγήτρια Άννα Γκερέτι, διενήργησαν δοκιμαστικούς ελέγχους (POCT) για μια τρέχουσα λοίμωξη HCV σε ένα Τμήμα Έκτακτης Ανάγκης (ΕΔ) της πόλης και αξιολόγησαν την επίδραση στην πρόσληψη προσφοράς σχετική εξέταση για HIV.

  Οι δοκιμές POCT ή κλίνες είναι ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις στο σημείο της φροντίδας ή κοντά στο σημείο της φροντίδας, δηλαδή στη στιγμή και στον τόπο της φροντίδας του ασθενούς, αντί να στείλει ένα δείγμα αίματος στο εργαστήριο και στη συνέχεια να περιμένει τα αποτελέσματα.

  Πάνω από τέσσερις μήνες, όλοι οι ενήλικες που παρακολουθούσαν ED με ελαφρούς τραυματισμούς κλήθηκαν για πρώτη φορά να συμπληρώσουν ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο, στη συνέχεια, σε εναλλασσόμενους κύκλους, προσκαλούνταν να κάνουν ένα τεστ αιματοκρίτου που θα ανίχνευε HCV ή και τον HCV και τον HIV.

  Μειωμένη πρόσληψη

  Ελήφθησαν ερωτηματολόγια 94,8% (814/859) και έγιναν αποδεκτά 39,8% (324/814), που περιελάμβαναν 211 εξετάσεις HCV και 113 εξετάσεις HCV + HIV. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η προσφορά της δοκιμής HCV που σχετίζεται με τη δοκιμασία HIV μειώνει σημαντικά την πρόσληψη μετά από προσαρμογή για την ηλικία και τον προηγούμενο έλεγχο HCV. Ο επιπολασμός του HCV ήταν 1/324 και κανένας συμμετέχων δεν εξέτασε θετικά τον ιό HIV. Με βάση τους ταχυδρομικούς κώδικες που ελήφθησαν από τα ερωτηματολόγια που υποβλήθηκαν, το 56,2% των συμμετεχόντων έζησε στις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές της Αγγλίας.

  Συνεχιζόμενοι φόβοι

  Ο καθηγητής Geretti δήλωσε: «Η μελέτη μας διαπίστωσε ότι η δοκιμασία POCT HCV με δακρυγόνα ήταν τεχνικά εφικτή και είναι κατάλληλη για τοποθέτηση σε χώρους όπου μπορεί να εμφανιστούν άτομα με μη-διαγνωσμένη ηπατίτιδα C, ώστε να προσφέρονται θεραπεία. Η πρόσληψη του HCV POCT ήταν μέτρια και η προσφορά συσχετιζόμενου screening για τον ιό HIV έδειξε ότι έχει επιζήμιες επιπτώσεις στην αποδοχή σε αυτόν τον πληθυσμό χαμηλού επιπολασμού.

  «Η μελέτη δείχνει ότι οι επίμονοι φόβοι για τη λοίμωξη από τον ιό HIV μπορεί να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των δοκιμών.» Τα ευρήματα έχουν επιπτώσεις στο σχεδιασμό προγραμμάτων ανίχνευσης του HCV στο μέλλον, πρέπει να κατανοήσουμε πώς να ξεπεράσουμε το φαινομενικό εμπόδιο.

  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK