Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Κραυγή αγωνίας από τους εγκλωβισμένους Έλληνες Ξεπέρασαν τους 400 οι νεκροί

  Περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα συγκρούσεων στο Σουδάν.

  Ο ήχος πυροβόλων, όλμων και βλημάτων γεμίζει για έβδομη ημέρα τους δρόμους του Χαρτούμ. Περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τις σκληρές μάχες ανάμεσα στον Εθνικό Στρατό και τους παραστρατιωτικούς στο Σουδάν. Οι τραυματίες ξεπερνούν τις 3.500.

  Εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους με την ζωή τους να διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο καθημερινά.

  «Κάθε μέρα είμαστε έτσι, με βόμβες, με σφαίρες, κοιμόμαστε κάτω από τα κρεβάτια. Κάθε ημέρα γίνονται αυτά τα πράγματα. Εμείς εδώ πεθαίνουμε τώρα».

  Τρόπος διαφυγής από την χώρα δεν υπάρχει και οι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Τσαντ στα δυτικά του Σουδάν δεν προέρχονται από την πρωτεύουσα που βάλλεται από ξηρά και αέρα, νύχτα και ημέρα.

  Με την κατάσταση να κλιμακώνεται, καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται σήμερα δεκτική σε μία εκεχειρία ούτε με αφορμή το τέλος του Ραμαζανιού. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν έκκληση για 48 ώρες κατάπαυσης του πυρός προκειμένου να εκκενωθούν οι πυκνοκατοικημένες περιοχές στο Χαρτούμ και να βγουν από την χώρα οι βαριά τραυματίες και τα παιδιά.

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα πως ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στο Ντζιμπουτί προκειμένου να μπορέσουν να επέμβουν εάν χρειαστεί για να φύγουν από την χώρα οι Αμερικανοί Πολίτες. Σε ανάλογο σχεδιασμό φαίνεται πως προχωρούν και άλλες δυτικές χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

  Πηγή: megatv.com  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK