Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Θεσσαλονίκη: Σε τροχιά ανακαίνισης ο «Άγιος Παύλος» και τα ΤΕΠ σε 9 νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

  Σε τροχιά ανακαίνισης και εκσυχρονισμού μπαίνουν το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» καθώς και Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) νοσοκομείων της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, που υπάγονται στις αρμοδιότητες της 4ης και 3ης ΥΠΕ, καθώς υπογράφηκαν σήμερα οι σχετικές συμβάσεις για τα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  Με την υπογραφή των συμβάσεων αρχίζει η υλοποίηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στα ΤΕΠ νοσοκομείων αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ, συνολικού προϋπολογισμού 9.671.452 ευρώ, καθώς της ανακαίνισης διαφόρων τμημάτων και αναβάθμισης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», προϋπολογισμού 3.362.277 ευρώ.
  Αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων στα γραφεία της 4ης ΥΠΕ, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε:
  «Υπογράφουμε σήμερα τις συμβάσεις που αφορούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, στο Μποδοσάκειο της Πτολεμαΐδας, στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Καστοριάς και στο αντίστοιχο των Γρεβενών. Φτιάχνουμε τα νέα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών για να υποδέχονται τα Νοσοκομεία μας με τρόπο αξιοπρεπή, πολιτισμένο και αποτελεσματικό τους ασθενείς μας. Τις ίδιες ακριβώς συμβάσεις υπέγραψαν οι διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ στην Κεντρική Μακεδονία, στα νοσοκομεία Νάουσας και Βέροιας και ταυτόχρονα στα νοσοκομεία Πέλλας- Γιαννιτσών και Έδεσσας. Τέσσερα νοσοκομεία κορμού για την Κεντρική Μακεδονία, σε περιοχές πολύ ανεπτυγμένες, όπου τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε έναν χρόνο περίπου από σήμερα θα παραδοθούν στους συμπολίτες μας».
  Αναφερόμενος στο έργο ανακαίνισης του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς, γιατί το μοναδικό νοσοκομείο που έχει η ανατολική Θεσσαλονίκη, ο “Άγιος Παύλος”, θα αποκτήσει και αυτό Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σύγχρονα, λειτουργικά και αποτελεσματικά για τους συμπολίτες μας και ταυτόχρονα ανακαινίζονται και εκσυγχρονίζονται κλινικές του Νοσοκομείου. Εργαζόμαστε νυχθημερόν για να απορροφήσουμε αποτελεσματικά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να μπορέσουμε να αποδώσουμε στους συμπολίτες μας τα νοσοκομεία μας σε μία καλύτερη κατάσταση. Εργαζόμαστε αποφασιστικά για να κάνουμε όλες τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το σύστημά μας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε υγεία και φροντίδα για όλους τους συμπολίτες μας και να φτιάξουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που αξίζει στους Έλληνες και στις Ελληνίδες».
     Το έργο ανακαίνισης του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»
  Το έργο ανακαίνισης του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» προβλέπει ανακαίνιση του Παθολογικού, του Ορθοπαιδικού, του Ρευματολογικού και του Χειρουργικού Τμήματος, των κοιτώνων των γιατρών, του 4ου ορόφου και λοιπών κοινόχρηστων χώρων και την ανακαίνιση των ΤΕΠ.
  Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», Οδυσσέας Κάτσακας, αναμένεται η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, προϋπολογισμού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τοποθέτηση θερμοκελύφους και κεντρικού κλιματισμού. Με το έργο αυτό, το Νοσοκομείο από ενεργειακή κατηγορία Ε που είναι σήμερα θα αναβαθμιστεί σε κατηγορία Β.
  Όσον αφορά το θέμα της δημιουργίας νέας πτέρυγας στο Νοσοκομείο, ο κ. Κάτσακας ανέφερε: «Ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νέα πτέρυγα -πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει, έχουμε κάνει την προμελέτη με 70 εκατομμύρια ευρώ σε έναν χώρο 14 στρεμμάτων. Θα γίνει τετραώροφο με υπόγειο πάρκινγκ, θα έχει 202 κλίνες, εκ των οποίων οι 12 θα είναι Εντατικής, με οχτώ αίθουσες χειρουργείων. Λέμε να πάει εκεί ο χειρουργικός τομέας και στο παλιό κτήριο θα μπουν διοικητικοί και ο παθολογικός τομέας».Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK