Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  θέλει να αγοράσει 246 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης της BAE Systems Διαπραγματεύσεις και για Leopard

  Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενέκρινε σήμερα ένα σχέδιο για την αγορά 246 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης για τον στρατό της χώρας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα.

  Τα άρματα CV90 κατασκευάζονται από μια σουηδική μονάδα της βρετανικής εταιρείας BAE Systems και θα στοιχίσουν στο τσεχικό κράτος 59,7 δισεκ. κορώνες (περίπου 2,52 δισεκ. ευρώ).

  Θα παραδοθούν μεταξύ 2026-30, ανέφερε η υπουργός Άμυνας Γιάνα Τσερνοτσόβα.

  Η αγορά αυτή ανακοινώθηκε την ώρα που η χώρα, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, προσπαθεί να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της ώστε να φτάσουν στο 2% του ΑΕΠ της από το επόμενο έτος, όπως είναι ο στόχος της Συμμαχίας.

  Τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να εξοπλιστεί μια ταξιαρχία που υποσχέθηκαν οι Τσέχοι ότι θα συγκροτήσουν μέχρι το 2026, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών τους απέναντι στο ΝΑΤΟ.

  Η Πράγα θα ξεκινήσει επίσης συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση για την από κοινού αγορά αρμάτων μάχης Leopard 2A8 από τη γερμανική εταιρεία KMW, είπε η Τσερνοτσόβα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, η Τσεχία μπορεί να αγοράσει περίπου 70 τέτοια άρματα, με παράδοση μέχρι το 2030. Υποβάλλοντας την παραγγελία από κοινού με τη Γερμανία και ενδεχομένως και άλλες χώρες, ενδέχεται η τιμή των αρμάτων να μειωθεί και να επιταχυνθούν οι παραδόσεις, πρόσθεσε το υπουργείο.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK