Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ενυπόγραφη δήλωση των πρώην πρωθυπουργών της Αυστραλίας σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

  Όλοι οι εν ζωή πρώην πρωθυπουργοί της Αυστραλίας, εκτός από τον Paul Keating, συνυπέγραψαν δήλωση σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

  Η δήλωση καταδικάζει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς στο Ισραήλ, ζητά την άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων που συνέλαβε η Χαμάς και για συνεχή ανθρωπιστική πρόσβαση για τους Παλαιστίνιους.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  «Στο πεδίο της μάχης στο Ισραήλ και τη Γάζα δεν υποτίθεται ότι θα δώσουμε στρατηγικές συμβουλές στο Ισραήλ. Αλλά ο νόμιμος στόχος της ήττας της Χαμάς πρέπει να συνοδεύεται από υποστήριξη και προστασία για τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας. Το Ισραήλ υπόσχεται ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει απώλειες αμάχων, το προτρέπουμε να το κάνει με όλη του την ανθρωπιά και δεξιοτεχνία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

  Οι πρώην πρωθυπουργοί υποστηρίζουν επίσης μια λύση δύο κρατών «ως τη βάση για μακροπρόθεσμη διαρκή ειρήνη μεταξύ του ισραηλινού και του παλαιστινιακού λαού».

  Η ανακοίνωση των πρώην πρωθυπουργών της Αυστραλίας καταλήγει:

  «Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από ποτέ, πρέπει, σύμφωνα με τα λόγια του 34ου Ψαλμού, «να αναζητήσουμε την ειρήνη και να την επιδιώξουμε». Και εδώ στο σπίτι αυτό γίνεται με την υπεράσπιση των αυστραλιανών αξιών μας, την καταδίκη της ρητορικής μίσους και της μισαλλοδοξίας και τον σεβασμό του λαού της Αυστραλίας σε όλη μας την ποικιλομορφία».

  Το υπογράφουν οι John Howard, Kevin Rudd, Julia Gillard, Tony Abbott, Malcolm Turnbull και Scott Morrison.

  Σε χθεσινή του δήλωση, ο Paul Keating είπε ότι επικοινώνησε μαζί του ο Mark Leibler προτείνοντας την κοινή δήλωση και ζητώντας τη συμφωνία και την υπογραφή του.

  «Είπα στον Leibler σε γραπτό μήνυμα ότι δεν θα συμφωνούσα να συμμετάσχω με άλλους πρώην πρωθυπουργούς στην έγκριση της δήλωσης. Αυτή παραμένει η θέση μου».

  Ο Leibler είναι ο πρώην πρόεδρος της Σιωνιστικής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας και νυν πρόεδρος του Συμβουλίου Αυστραλίας/Ισραήλ και Εβραίων Υποθέσεων.  ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK