Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Εκδήλωση για τη ζωή και τη δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης

  Μία εκδήλωση που αφορά στη ζωή και τη δράση του αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, 60 χρόνια από τη δολοφονία του, πραγματοποιήθηκε από την ΕΔΥΕΘ σε συνεργασία με την Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και την Καλλιτεχνική Ομάδα FireArt, στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης», στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

  Στην εκδήλωση μίλησε ο ιστορικός και μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ Γιώργος Λεοντιάδης, ο οποίος επισήμανε πως, «ο Γρηγόρης Λαμπράκης υπήρξε σύμβολο για μια ολόκληρη γενιά, τη γενιά των Λαμπράκηδων που τη δεκαετία του ‘60 δημιούργησε, μεγαλούργησε και έβαλε τη σφραγίδα της, στις μετέπειτα εξελίξεις, βέβαια αυτή η πορεία διακόπηκε από τη διδακτορία. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης μπορεί και σήμερα να αποτελέσει σύμβολο για μια ολόκληρη γενιά, που επίσης αγωνίζεται για τα ίδια πράγματα που αγωνίζονταν οι άνθρωποι τη δεκαετία του ‘60, για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική προκοπή και να σταματήσουν οι πόλεμοι που γίνονται στη γειτονιά μας, για να πάψει η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους πολέμους».

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  «Η εκδήλωση έχει μεν την έννοια να τιμήσουμε τον δολοφονημένο αντιπρόεδρο της Επιτροπής μας τον Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά έχει και την έννοια του να εκφράσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε την αντίθεση μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη, αλλά και στην εμπλοκή της χώρας μας», διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε η παρουσίαση από τον πρόεδρο της Ε.Λ.Θ. Βαγγέλη Τασιόπουλο, της αντιπολεμικής ανθολογίας της Ε.Λ.Θ. «Πόλεμος πατήρ πάντων;», με πεζά κείμενα και ποιήματα 49 μελών της Εταιρίας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK