Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Για μαύρη και ανασφάλιστη εργασία καταγγέλλει τον Δήμο Ναυπλιέων η ΠΟΕ ΟΤΑ

  Για μαύρη και ανασφάλιστη εργασία καταγγέλλει τον Δήμο Ναυπλιέων η ΠΟΕ ΟΤΑ , σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία

  Συγκεκριμένα σύμφωνα πάντοτε με την ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ

  Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία, που διαβιβάστηκε στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μέσω Συλλόγου-Μέλους μας, ο Δήμος Ναυπλιέων εδώ και ένα και πλέον έτος, χρησιμοποιεί για τον καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων αλλά και την εκτέλεση τεχνικών εργασιών, προσωπικό, το οποίο έχει προσληφθεί μέσω τρίτου (άσχετου προς τον Δήμο) ιδιώτη και μάλιστα ανασφάλιστο, όπως ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι, κατόπιν επισκέψεως τους στον e-Ε.Φ.Κ.Α.!!! Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι κατά τα καταγγελλόμενα, είχαν δηλωθεί ως αμειβόμενοι με εργόσημο, ενώ τα σχετικά εργόσημα φέρονται να αφορούν «υπηρεσίες καθαριότητας και κηπουρική κοινοχρήστων χώρων πολυκατοικιών», παρά το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι παρείχαν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο και μάλιστα σε εργασίες σημαντικής επικινδυνότητας.

  Η εν λόγω καταγγελία, η οποία υποβλήθηκε ενώπιον των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων (Σ.ΕΠ.Ε., e-Ε.Φ.Κ.Α., Αρχή Διαφάνειας και Αποκεντρωμένη Διοίκηση) φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της «μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας» στους Ο.Τ.Α. αλλά και της παντελούς απουσίας των ελεγκτικών μηχανισμών, που επιτρέπει την ανάπτυξη τέτοιου είδους ακραίων φαινομένων. Υπενθυμίζουμε, ότι αντίστοιχη καταγγελία για ανασφάλιστη εργασία είχε υπάρξει και στην περίπτωση της εργαζόμενης στο Ξυλόκαστρο, η οποία έχασε την ζωή της κατά την διάρκεια της εργασίας της. Είναι δε ευχής έργο, που και στην περίπτωση του Δήμου Ναυπλίου, το θέμα γνωστοποιήθηκε, χωρίς να χρειαστεί για μία ακόμα φορά να θρηνήσουμε θύματα.

  Τα καταγγελλόμενα είναι εξαιρετικά σημαντικά, επιβάλλεται η άμεση διερεύνησή τους και η επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων εις βάρος όσων εν γνώσει τους, ηθελημένα και με απόλυτη απαξίωση της ισχύουσας Νομοθεσίας αλλά και των εργαζομένων, επιμένουν να αντιμετωπίζουν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σαν τσιφλίκι τους. Οι Ο.Τ.Α. είναι Δημόσιοι φορείς, παρέχουν υπηρεσίες στους Δημότες και στους πολίτες και στελεχώνονται από προσωπικό, που έχει προσληφθεί νόμιμα και είναι πλήρως ασφαλισμένο. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι παράνομη και όσοι παρανομούν οφείλουν να υποστούν τις συνέπειες, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς συγκαλύψεις και χωρίς συμψηφισμούς.

  Καλούμε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στους οποίους προσέφυγαν οι εργαζόμενοι να επιληφθούν άμεσα των καταγγελιών και να επιβάλλουν τις οριζόμενες εκ του νόμου κυρώσεις. Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη να παρέμβει για την απόδοση ευθυνών και την αποκατάσταση της νομιμότητας. Καλούμε επίσης τον Υπουργό Εργασίας να φροντίσει μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών που διαθέτει, να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον.

   

  Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

  Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

   

  Νίκος Τράκας                                               Γιάννης Τσούνης  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK