Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Βίντεο του 5ου αμερικανικού Στόλου με την αποτυχημένη απόπειρα των Ιρανών να καταλάβουν το τάνκερ στον Περσικό

  Βίντεο με τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτρέπουν την κατάληψη του ελληνόκτητου τάνκερ Richmond Voyager από ιρανικές δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο έδωσε στην δημοσιότητα ο 5ος Στόλος των ΗΠΑ.

  Το Ιράν επιχείρησε να καταλάβει δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν, ανακοίνωσε το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

  Όπως ενημερώνει η Κεντρική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων του 5ου στόλου, οι Ιρανοί άνοιξαν πυρ σε ένα από τα δύο περιστατικά με τάνκερ κοντά στις ακτές του Ομάν, με τις δύο επιθέσεις να λαμβάνουν χώρα σε διεθνή ύδατα.

  Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το ιρανικό σκάφος αποχώρησε όταν παρενέβη το αντιτορπιλικό USS McFaul (DDG 74) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Επιπλέον, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέπτυξε μέσα επιτήρησης, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών θαλάσσιας περιπολίας MQ-9 Reaper και P-8 Poseidon.

  Το Ιράν επιχείρησε να καταλάβει δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν, ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

  Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παρενέβη για να αποτρέψει την απόπειρα κατάσχεσης των δύο εμπορικών δεξαμενόπλοιων από σκάφη του ιρανικού ναυτικού, τα οποία διέσχιζαν διεθνή ύδατα στον Κόλπο του Ομάν.

  «Το σκάφος του ιρανικού πολεμικού ναυτικού πυροβόλησε κατά τη δεύτερη απόπειρα κατάσχεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πέμπτου Στόλου του Ναυτικού Τίμοθι Χόκινς.

  Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για τα δεξαμενόπλοια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, το ένα από τα δύο πλοία είναι ελληνόκτητο, με σημαία Μπαχάμες.Το τάνκερ Richmond Voyager είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Ras Tanura με προορισμό τη Σιγκαπούρη και μετέφερε πετρέλαιο για την αμερικανική εταιρεία Cevron, η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό.

  Από πλευράς της, η βρετανική υπηρεσία Ναυτιλιακών Εμπορικών Επιχειρήσεων (UKMTO) ανέφερε ότι πυρά εκτοξεύθηκαν εναντίον ενός δεξαμενόπλοιου στον Κόλπο, το οποίο προσεγγίστηκε από δυνάμεις ασφαλείας μιας χώρας που η βρετανική αρχή δεν κατονόμασε.

  Το σκάφος και το πλήρωμά του είναι ασφαλές μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στα χωρικά ύδατα μεταξύ Ιράν και Ομάν, στα ανοικτά των ακτών της πρωτεύουσας του Ομάν, Μουσκάτ, σύμφωνα με την UKMTO.

  Η εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey είπε ότι ένα πλοίο ήταν πετρελαιοφόρο με σημαία Μπαχαμών, το οποίο ήταν ελληνικής ιδιοκτησίας και το διαχειριζόταν αμερικανική εταιρεία.

  Πηγή: skai.gr  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK